NedZink opent nieuwe fabriek in Budel-Dorplein

Budel-Dorplein – Woensdag is onder toeziend oog van burgemeester Van Kessel van de gemeente Cranendonck, Commissaris van de Koning mevrouw Adema en gedeputeerde Dhr. Satijn het eerste zink gegoten in een speciale herdenkingsmunt. Het was het officiele openingsmoment van de nieuwe fabriek van NedZink in Budel-Dorplein.

Deze herdenkingsmunt is het slotakkoord van de bouw van onze nieuwe fabriek en luidt direct ook het begin in van een nieuw tijdperk voor NedZink. Een tijdperk dat onder een nieuwe strategie en bijbehorende slogan ‘Shaping the Future’ vorm gaat krijgen.

Duurzaam en verantwoord ondernemen

Met de opening van onze nieuwe duurzame fabriek laten ze zien dat bij een positie als marktleider in Nederland ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid op hen rust. Een verantwoordelijkheid om duurzaam om te gaan met natuurlijke bronnen. Om uitstoot terug te dringen en zo zuinig mogelijk een zinkproductie in te richten. Het project genaamd Olympus, dat ruim 3 jaar tijd in beslag heeft genomen is ook een verwijzing naar de uitstekende samenwerking op technisch vlak met de Griekse aandeelhouder ElvalHalcor. Met deze nieuwe fabriek zal de productie fors toenemen en kunnen ze de huidige positie wereldwijd uitbreiden.

De toekomst is “sustainable beauty”

Zink is een natuurproduct. Zink is ook meer dan alleen het zink wat we kennen in de dakgoten en regenpijpen. Het productportfolio is heden ten dage rijker dan de traditionele zinkkleur die we kennen. Met name het geprepatineerde zink levert hoogwaardige architectonische producten op, die naast duurzaam ook nog eens een lust zijn voor het oog.

NedZink blijft verder bouwen aan haar portfolio en ze zullen samen met hun klanten en architecten de veranderende vraag blijven monitoren en daar waar mogelijk beantwoorden. In hun keten zullen ze elkaar moeten opzoeken om onderscheidend te blijven in een markt waar alternatieve bouwmaterialen een positie proberen te claimen.

De volgende generaties in Budel

Al meer dan 125 jaar maken ze gebruik van vakmanschap uit de regio Cranendonck en Weert, maar ook ver daarbuiten. De producten worden vervaardigd door de kundige medewerkers die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Met de interne programma’s richten zij zich op de doorontwikkeling van de mensen en blijven ze investeren in scholing, veiligheid en groei. Zonder deze vakmensen is er geen NedZink. Dat realiseert men zich, dat koesteren ze en dat willen ze blijven uitdragen.

Bekijk een video via: https://youtu.be/wz-a9gYXiQo