(Foto’s/video) Op diverse grenslocaties in België en Nederland worden donderdag grenscontroles gehouden, zo in Weert.

De controles worden op initiatief van de Belgische politie georganiseerd en vinden al de gehele dag plaats aan zowel Belgische als Nederlandse zijden. Aan de lopende band worden de verkeersdeelnemers aan de kant gezet. Zowel de personen als de voertuigen worden gecontroleerd.

Tijdens de controles wordt gelet op verkeersovertredingen, openstaande boetes, alcohol- en drugsgebruik en op mobiel banditisme. Naast de papieren van de bestuurders wordt er ook regelmatig een kijkje genomen in de voertuigen. De Belgische politie werkt intensief samen met de Nederlandse politie zodat beide politie-systemen geraadpleegd kunnen worden.

Video via Youtube

https://youtu.be/-oVnVkrfTaY


4 REACTIES

 1. Allemaal leuk en aardig deze controle, maar criminele gebruiken deze grensovergang (Stramproy/Molenbeersel en ook bij Ittervoort/Kessenich) niet, want hier staan vaste camera’s die kentekens, maar ook gezichten van bestuurders, controleren.
  Ze hadden beter 500 mtr parallel ernaast op Breijvin kunnen controleren, of op Rietbroek, dan hadden ze waarschijnlijk meer prijs gehad.

 2. O, er zullen best wel controles op andere plaatsen zijn.
  Mij ging het erom dat de controles zijn op plaatsen waar de camera’s hangen (zoals op bijgaande foto’s van Stramproy), of dat nu in Vaals, Stramproy, Budel of Zeeuws Vlaanderen is.
  Het geboefte gebruikt deze grensovergangen (met camera’s) niet.
  Zij passeren de kleinere grensovergang, zoals bv in Rooi aan het Breijvin en het Rietbroek.
  Over Breijvin gesproken, daar moet ik trouwens op terug komen, want sinds (heel) kort hangt daar ook een camera.

Comments are closed.