Controles aan de grens

(Foto’s/video) Op diverse grenslocaties in België en Nederland worden donderdag grenscontroles gehouden, zo in Weert.

De controles worden op initiatief van de Belgische politie georganiseerd en vinden al de gehele dag plaats aan zowel Belgische als Nederlandse zijden. Aan de lopende band worden de verkeersdeelnemers aan de kant gezet. Zowel de personen als de voertuigen worden gecontroleerd.

Tijdens de controles wordt gelet op verkeersovertredingen, openstaande boetes, alcohol- en drugsgebruik en op mobiel banditisme. Naast de papieren van de bestuurders wordt er ook regelmatig een kijkje genomen in de voertuigen. De Belgische politie werkt intensief samen met de Nederlandse politie zodat beide politie-systemen geraadpleegd kunnen worden.

Video via Youtube

https://youtu.be/-oVnVkrfTaY