Maquette door Niki Clerx, www.yousurroundyou.nl

In het Architectuurcafé op 13 december aanstaande verzorgt Niki Clerx een presentatie over ‘de invloed van ruimte’. Niki heeft met haar ontwerp voor de huisartsenpraktijk Meuffels de Publieksprijs 2018 gewonnen en een eervolle vermelding voor de Architectuurprijs 2018 voor Weert en Nederweert gekregen.

Over het door haar gekozen onderwerp zegt Niki Clerx: “We worden omringd door ruimte. Altijd. Waar we ook zijn. Wat we ook doen. Ruimte is iets waar we ons IN bevinden, waar we IN bewegen, leven en werken. We kunnen niet om ruimte heen, we kunnen er simpelweg niet van weglopen. Maar wat we wél kunnen doen is onze ruimte, de ruimte waar we invloed op hebben, precies zo bouwen, inrichten en organiseren dat deze een verlengde is van de doelen die we willen behalen, van wie we zijn, hoe we werken, en hoe we ons er willen voelen. Hoe we willen dat anderen zich er voelen. Ik wil het in het Architectuurcafé hebben over de invloed van ruimte en hoe we van ruimte een compagnon maken die ons ondersteunt in de doelen die we willen behalen. Na een korte inleiding over wat interieurarchitectuur is en wat de rol van de interieurarchitect is komen diverse ontwerptools aan de orde. Deze tools zullen bovenstaand verhaal tastbaar maken en meer inzicht geven over hoe de omgeving waarin we verblijven van invloed is op wat we er doen.”

Het Architectuurcafé begint om 20.00 uur met een inloop vanaf 19.30 uur. Het vindt plaats in Brasserie-Hotel ‘Antje van de Statie’ Stationsplein 1 in Weert. De toegang is gratis.