Installatie Kanselier Jasper Heesakkers

(Foto’s) In de foyer van het Munttheater is Jasper Heesakkers zondagavond geinstalleerd als kersverse Kanselier van de Rogstaekers.

Deze functionaris binnen de vereniging is herkenbaar aan een bijzondere draagmedaille en een steek met een bontje. Hij is plaatsvervangend Vorst en vicevoorzitter van de vereniging. Jasper Heesakkers, die sinds enkele jaren lid is van de Rogstaekers, is door de bijzondere werkgroep als kandidaat voorgedragen. Zondag werd hij officieel geïnstalleerd.

Heesakkers over zijn benoeming: “Ik vind het een grote eer om op deze manier een bijdrage te leveren aan het levend houden van de Weerter Rogstaekers ‘vastelaovendj’. Dit feest vol prachtige tradities hebben wij gekregen van onze voorgangers en het is een taak van ons allemaal om dat op een eigentijdse manier door te geven.”