Jubileumboek RICK

In het kader van het 10 jarig jubileum van RICK hebben ze, in samenwerking met uitgeverij Bullseye Publishing, een leuk boekwerk vervaardigd. Met mooie verhalen van kinderen die hun gedachten met hen willen delen. Boeiend hoe ze al op jonge leeftijd hun verbeelding kunnen beschrijven met als thema “Vriendschap in de tijd van Van Horne”, Van Horne als het thema voor 2018 in Weert. Een prachtig resultaat dat tevens een mooi cadeau voor de feestdagen is!

De inzendingen van leerlingen van groepen 7 en 8 van 4 Weerter basisscholen (OBS de Graswinkel, Basisschool De Kameleon, IKC Laar, OJBS De Duizendpoot) zijn in dit boekwerk te lezen. Een vakkundige jury, onder leiding van Tineke Prins, heeft uiteindelijk 4 verhalen uitgekozen (van elke school 1 winnaar) waar een geluidsopname van is gemaakt. De deelnemers van de voorleeswedstrijd tijdens de Kinderboekenweek 2017/2018 (Eline Struik, Izzie Salmans, Ruben Creemers en Yinthe Janssen) zijn hiervoor in de nieuwe opnamestudio van RICK druk doende geweest. Tijdens het jubileumfestival van RICK, van 25 t/m 28 oktober waren deze opnames te horen in de tot verhalencabine omgebouwde oude auto’s.

Het boekje is te koop voor 15 euro via Bullseye Publishing, Maaspoort 24 te Weert. Ook liggen er exemplaren aan de balie bij RICK, Wilheminasingel 12 en bij Bruna, Markt 11-13 en bij Primera Wouters, Oranjeplein 231.