Kerkelijk Harmonie gaat de straat op

Afgelopen zondag speelde Kerkelijke Harmonie St. Joseph 1880 in de sfeervolle St. Martinuskerk een weergaloze première van “Van Horne”. Het muziekwerk van Rob Goorhuis hield moeiteloos stand naast de wereldberoemde Egmont-ouverture waarmee het concert geopend werd.

De reacties van de bezoekers liepen uiteen van “sprakeloos” tot “rillingen op de rug” en “kippenvel”. Ieder die het gemist heeft, of het nogmaals wil horen: “Van Horne” staat ook op het programma van het jaarlijkse Sylvesterconcert op zondag 31 december in het Munttheater. Je moet er echter wel erg snel bij zijn. Er zijn nog slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar via www.munttheater.nl.

Maar eerst gaat de harmonie komende zaterdag feestvieren. Het jaarlijkse Caeciliafeest staat op het programma. Tussen 11 en 16 uur zal de harmonie een rondgang door het centrum van Weert maken. Een muzikaal cadeau voor iedere Weertenaar. Ook zal Harmonie St. Joseph 1880 dan zijn nieuwe verenigingsvlag presenteren aan het publiek.

‘s Avonds zal verder gefeest worden in het eigen Muziekhuis, waar de Jeugdcommissie van de harmonie ongetwijfeld weer voor een geweldige avond zal zorgen.