Landmark Archeo Route in Nederweert

Nederweert – (Foto’s) De provincie Limburg, Limburg Marketing en de gemeente Nederweert zijn trots dat in Nederweert een landmark is geplaatst in het kader van de Archeo Route. Op woensdag 28 november werd de landmark ‘geactiveerd’ door gedeputeerde Hans Teunissen en wethouder Frank Voss.

De Archeo Route heeft tot doel om archeologische vindplaatsen in Limburg beter zichtbaar te maken en de verhalen te vertellen die schuil gaan achter deze vindplaatsen. Door de gehele provincie wordt hierdoor een lint aan archeologische vindplaatsen zichtbaar. In het Stadspark van Weert staat ook een landmark. Iedere vindplaats heeft zijn eigen verhaal dat via een app beschikbaar is.
In Nederweert komt het spannende verhaal van Jan-Antoon Corts (bijgenaamd ‘Kleine Toon’) tot leven.

De ingebruikname deze ochtend in Nederweert startte met een korte toelichting op de achtergrond van het project Archeo Route. Daarna vertelde amateurhistoricus Alfons Bruekers het verhaal over het gruwelijke levenseinde van Jan-Antoon Corts. Na een toelichting op de werking van de app werd de landmark in de vorm van een speer, op de hoek Kerkstraat / Kapelaniestraat geactiveerd.

Download de app

Bezoekers herkennen archeologische vindplaatsen aan een landmark in de vorm van een speer. Ter plaatse wordt via een app (via de App Store en Google Play te downloaden) op de smartphone het archeologische verhaal tot leven gebracht. De website www.archeoroutelimburg.nl informeert bezoekers over alle vindplaatsen en biedt aanvullende informatie en verwijzingen naar musea. Alle verhalen worden verteld in het Nederlands, Duits en Engels.

[nggallery id=’7296′]