(Foto’s) Groep 8 van OBS de Molenakker deed onlangs mee in de spelshow ‘Lang Leve de Muziek Show’ van Zapp. Afgelopen zaterdag vond de tv-uitzending plaats waarbij te zien was dat OBS Molenakker wist te winnen in een zenuwslopende finale. De prijs die de school won is heel bijzonder: optreden voor Koningin Maxima.

Het thema van de spelshow was: Dance. Daarvoor had presentator Buddy Vedder een heel bijzondere jury weten te strikken: het megapopulaire dj-duo Sunnery James en Ryan Marcione. De twee klassen, en hun teamcaptains Ponkers Jesper en Marthijn, gooiden alles in de strijd voor die plek in de Grootste Schoolband van Nederland. Of ze daarvoor nou moeten zingen onder de douche, gitaarhalzen beklimmen of duizelingwekkende vragen beantwoorden.

Over Lang Leve de Muziek Show

Iedere week strijden twee scholen uit één provincie tegen elkaar. De weg naar de overwinning is pittig, maar de hoofdprijs is niet mis. De winnende klassen vormen namelijk de Grootste Schoolband van Nederland, die optreedt tijdens Het Kerst Muziekgala 2018 in de Brabanthallen in Den Bosch. Waar ook Koningin Máxima, als erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs Méér Muziek in de Klas, komt kijken.

Méér Muziek in de Klas is medeorganisator van Lang Leve de Muziek Show en Het Kerst Muziekgala 2018. De stichting zet zich in voor structureel en goed muziekonderwijs op alle basisscholen in Nederland. Want muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage op cognitief, emotioneel, sociaal en creatief vlak. In Lang Leve de Muziek Show vormt muziek de rode draad. Naast spetterende optredens en muzikale quizvragen, maken de scholen ook een eigen muziekvideo. Hierbij krijgen zij de hulp van de bekende YouTubers.

Burgemeester feliciteert de leerlingen

Burgemeester Heijmans was natuurlijk ook erg trots op de leerlingen. Ze hadden immers een uitstekende prestatie neergezet en het was natuurlijk goede reclame voor Weert op de nationale TV. De burgemeester kwam de leerlingen daarom ook maandagmiddag persoonlijk feliciteren.

Bekijk de uitzending terug

https://iwdg.nl/2POBeoD