‘Mantelzorgboom’ geplant in Weert

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

(Foto’s/video) Vandaag, op de Dag van de Mantelzorg, is aan de Wilhelminasingel in Weert de ‘Mantelzorgboom’ geplant. De boom werd geplant als symbool voor de titel ‘Meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg in 2018’. Wethouder Paul Sterk heeft de boom samen met het Platform Mantelzorg Limburg en medewerkers van het Steunpunt Mantelzorg geplant.

Onlangs is de gemeente Weert door het Platform Mantelzorg Limburg (PML) uitgeroepen tot ‘Meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg’ in 2018. Weert is er van alle Limburgse gemeentes het beste in geslaagd om de ondersteuning van mantelzorgers onder de aandacht te brengen. Samen met het Steunpunt Mantelzorg van Punt Welzijn ondersteunt de gemeente Weert haar mantelzorgers.

Mantelzorgboom

Als meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg in 2018 heeft de gemeente Weert nu de speciale Mantelzorgboom ontvangen van het PML. De boom is een lindeboom en staat symbool voor het goede mantelzorgbeleid in de gemeente.

Activiteiten Week van de Mantelzorg

Deze week is er volop aandacht voor mantelzorgers, tijdens de Week van de Mantelzorg. Tijdens deze week wordt stilgestaan bij het belang en de waardering van alle mantelzorgers in onze gemeente. Zo konden mantelzorgers deze week al genieten van cabaret of een speciale lunch. Er waren ook allerlei activiteiten, zoals bonbons maken, een stadstour of de mantelzorgquiz. De Week van de Mantelzorg wordt in Weert afgesloten met het mantelzorgconcert, dat op zondagmiddag om 14.00 uur in de Poort van Limburg plaatsvindt.

Korte video via Youtube

https://youtu.be/KNfx6v4nPoQ

[nggallery id=’7232′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie