Integratie lesprogramma’s VMBO / MBO

(Foto’s/video) Jongere VMBO leerlingen met het profiel Care en Wellness gaan onderwijs volgen bij Gilde Zorgcollege en Gilde School voor Pedagogiek. Naast het reguliere programma met vakken zoals Nederlands, Aardrijkskunde en Geschiedenis gaan ze bij Gilde Opleidingen vakken volgen, die meer gericht zijn op de praktijk. Op woensdag 14 november hebben de twee onderwijsinstellingen bij Gilde Opleidingen, locatie Drakensteyn hun samenwerking formeel bevestigd.

“Vanaf je 15e al proeven aan je toekomstige werkomgeving maakt jongeren enthousiast en praktijkonderwijs vinden ze een welkome afwisseling in het reguliere lesprogramma.” Voor de leerlingen van de Philips van Horne betekent dit dat ze straks goed zijn voorbereid op hun vervolgopleiding door een goede oriëntatie in het beroepsonderwijs door praktijkgerichte opdrachten.

Vier enthousiaste docenten: Kim Streng en Marloes van Gemert geven in goede samenwerking met Marieke Vermeij-van der Haar en Sonja Drenth invulling aan het curriculum m.b.t. Care en Wellness bij Gilde Opleidingen.

In de samenwerking tussen beide scholen wordt het curriculum de komende jaren verder vormgegeven. “Zo bouwen ze aan een goed curriculum voor de toekomst”, aldus Ruben Hulleman, teamleider Mavo bovenbouw bij de Philips van Horne. Lessen kunnen dan ook plaatsvinden bij Gilde Opleidingen locatie Drakesteyn. De jongeren die in het 3e en 4e leerjaar de praktijklessen gaan volgen hebben straks, een beter beeld van hun toekomstige beroep. Het doel is dat de leerlingen een bewustere en daarmee juiste keuze maken voor een vervolgeopleiding.

Het idee van leren in de praktijk bij Gilde Zorgcollege en Gilde School voor Pedagogiek, wordt erg goed ontvangen door de leerlingen van het Philips van Horne. Het uitvoeren van opdrachten en de afwisseling in het lesprogramma motiveert. En … niet de minst belangrijke: bevestigt hun keuze voor een beroep in de zorg- of welzijnssector. Het is belangrijk om straks goede vakmensen ter beschikking te hebben, want de behoefte hieraan groeit nog steeds. Na het volgen van de lessen bij het profiel Care en Wellness kunnen de leerlingen kiezen voor een vervolgopleiding in bijvoorbeeld de gehandicaptenzorg, verpleging, onderwijs of kinderopvang.

Open dag

Wil je meer informatie? Dan ben je natuurlijk van harte welkom op de Open Dag van Gilde Opleidingen op zondag 18 november van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Video van demonstratie en ondertekening

https://youtu.be/-go5vV9hiyQ

[nggallery id=’7252′]