(Foto’s/video) Een onopvallende politie-auto van de eenheid Oost-Brabant heeft dinsdagmiddag in Weert een auto van de weg gereden na een achtervolging. De auto droeg een bordje met ‘corps consulaire’, dat betekent dat het mogelijk een medewerker van een consulaat was.

De achtervolging begon in Brabant waar de politie constateerde dat de auto wel erg hard reed. De achtervolging werd ingezet en de bestuurder negeerde vervolgens het stopteken. Vervolgens werd de politie in Weert ingeschakeld om bijstand te bieden.

Het kwam uiteindelijk tot een botsing op de afrit A2 bij Kampershoek in Weert. Door de klap belandde de auto die werd achtervolgd in de naastgelegen beek. Niemand raakte gewond. De politie heeft een man meegenomen naar het bureau.

De auto droeg een bordje met de aanduiding ‘corps consulaire’. De politie kan echter niet bevestigen of ontkennen of het een consul of een medewerker van een consulaat betreft.

Video afsleep via Youtube

https://youtu.be/-j_UfB70rdE