Eerste grote prins bij Zweeloeere

CV de Zweeloeere, opgericht in 1965, kent een lange geschiedenis in de wijk Leuken en Weert. Het organiseren van de Vastelaovendj in de wijk in de meest brede zin is altijd het doel geweest van deze vereniging.

Wie naar het programma van de Zweeloeere kijkt zal zien dat er sprake is van een brede ambitie. Op een bepaald gebied hebben de Zweeloeere zich in 54 jaar niet begeven. Het installeren van een grote prins. Vanaf 1992 is de vereniging gestart met het installeren van een jeugdraad die door een jeugdprinses en jeugdprins wordt voorgegaan. De jeugd als kartrekker voor het wijkcarnaval op Leuken. Dat zal in het nieuwe seizoen voor de 28e keer opnieuw gebeuren.

De Zweeloeere hebben zich qua groet prins altijd gericht op de stad en op stadsvastelaovendjvereiniging de Rogstaekers. Een traditie die van beide zijden in al die jaren met respect is behandeld. Maar aan die traditie komt een eind. De Zweeloeere en de wijk Leuken zijn klaar voor een eigen grote prins. Dat dit een omvangrijke verandering betreft is duidelijk. De commissie die aan de slag is gegaan om dit nieuwe hoofdstuk voor de vereniging te schrijven is er druk mee. Zijn gaan er voor zorgen dat prins en gevolg hun carnavals periode als een bijzonder ervaring zullen beleven.

En wie de eerste grote prins van de CV de Zweeloeere is zal nog even een geheim moeten blijven.