Paardenmarkt onder druk

Algemeen Weert 2 reacties 2 min. leestijd

Na ruim 61 jaar moet het bestuur van de Stichting Fokpaardendag Weert, bestaande uit vier gedreven en enthousiaste mensen, concluderen dat de organisatie van de 62ste editie van de Fokpaardendag Weert op 16 maart 2019 onder druk staat. Dinsdagavond luidden ze de noodklok.

De kleine zelfstandigen van Weert, Nederweert, Leudal en zelfs buiten de Limburgse grenzen dragen de Fokpaardendag een warm hart toe en ondersteunen deze financieel. De Stichting is door de jaren heen verbindingen aangegaan met andere vrijwilligersorganisaties om de Fokpaardendag tot een succes te maken.

“Jammer genoeg voelen grote bedrijven en ook ondernemers in de binnenstad geen binding met dit unieke cultuurhistorisch paardenevenement in de binnenstad van Weert”, aldus de organisatie. De afgelopen jaren is de Stichting geconfronteerd met de terugloop van grote sponsoren.

Ondersteuning gevraagd

Aan de gemeente Weert is gevraagd om aandacht te schenken aan het versterken van de jaarmarkt in combinatie met de Fokpaardendag. Ook heeft het bestuur bij de Provincie een subsidieaanvraag ingediend. Het bestuur heeft vele inspanningen geleverd om mensen en bedrijven te boeien en te binden aan dit mooie evenement.

De Stichting Fokpaardendag Weert wil heel graag de traditie van de jaarlijkse “Paersmêrrentj”, die in het leven geroepen is door de Graaf van Horne, in stand houden. Deze traditie benadrukt het oorspronkelijk agrarische karakter van Weert en is een onderdeel van de geschiedenis en cultuur van de stad. Echter zonder grote sponsoren en vrijwilligers kan deze dag niet plaatsvinden.

Meer informatie is te vinden via: www.weerterfokpaardendag.nl

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties