Paersmêrrentj Weert 2020 geannuleerd

Op last van het kabinet heeft de initiatiefgroep van De Aldenborgh besloten de eenmalig alternatieve viering van het eeuwenoude fenomeen van de Paersmêrrentj a.s. zaterdag 14 maart in de binnenstad van Weert niet door te laten gaan.

Traditie moet het terecht afleggen tegen het hoger belang van volksgezondheid, zo redeneert het bestuur van De Aldenborgh. Nu overal uit voorzorg samenscholingen van mensen tijdelijk worden geannuleerd, kan de Paersmêrrentj in Weert hierop geen uitzondering zijn.

Dank

Het goede nieuws is dat dit initiatief om de middeleeuwse traditie in een eigentijds jasje voor de regio te behouden onverwacht brede steun heeft ontmoet bij het regionale publiek. De initiatiefnemers danken de vele vrijwilligers en sponsors die zich spontaan hebben aangemeld voor deelname op velerlei vlak. Zij voelen zich hierdoor gesterkt om de blik te richten op een virusvrije uitvoering van dit evenement volgend jaar. Zaterdag 13 maart 2021 kan dus alvast in de agenda.

Speciaal Paersmêrrentj Beer

Voor dit heuglijk cultuurhistorisch evenement heeft Stadsbrouwerij Weert een speciaal Wieërter Paersmêrrentj Beer gebrouwen. De flesjes worden gesierd door een etiket met de beeltenis van het door kunstenaar Erik Kusters vervaardigde schilderij van de graaf van Horne. Het speciaalbier (geschenkpakket) is vanaf zaterdag te koop bij de HEMA aan de Nieuwe Markt in Weert en ook te bestellen in de lokale horeca.