Weertenaren vluchten na aanrijding

Deurne / Asten – De politie hield woensdag 14 november rond 10.20 uur bij de N279 in Asten een 45-jarige vrouw en een 37-jarige man uit Weert aan.

De twee worden er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een aanrijding eerder die ochtend op de Liesselseweg in Deurne. De twee zijn meegenomen en ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek. De politie kwam hen op het spoor na de melding van een alerte burger.

Woensdagochtend rond 9.25 uur was er een kop-staart aanrijding in Deurne. De bestuurder van de auto die het ongeluk veroorzaakte ging er na de aanrijding vandoor. De bestuurder van de voorste auto raakte gewond bij de aanrijding. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Agenten gingen op zoek naar de auto die betrokken was bij de aanrijding en er werd een Burgernetbericht verstuurd. Een alerte getuige die het Burgernetbericht had gelezen zag de twee verdachten uit een auto stappen en belde de politie.

Op een bospad in Asten vonden ze de auto die vermoedelijk bij het ongeluk betrokken was en even later werden ook de twee verdachten aangetroffen in de omgeving.

In dit geval kon de politie de verdachten snel aanhouden met behulp van een alerte getuige. Ben jij getuige van een verdachte situatie? Zie je een verdacht gedrag of een strafbaar feit gebeuren? Is er direct hulp nodig? Meld het de politie. De politie beoordeelt wat de mogelijkheden zijn om actie te ondernemen.