Vrees voor ongelukken

De winkeliers aan de kop van de Maaspoort / Maaseikerweg vrezen voor ongelukken nu dat de weg is afgesloten vanwege werkzaamheden en er volop gebruik wordt gemaakt van het voetpad. Ze hebben al meerdere bijna-ongelukken gezien gebeuren. Sterker nog, de eerste botsing is al een feit.

Vanwege de vervanging van het riool is het stuk Maaseikerweg tussen de nieuwe rotonde en Maaspoort sinds maandag afgesloten. Het wandel- en fietsverkeer maakt daarom samen gebruik van de naastgelegen stoep die nog toegankelijk is.

Lastig voor kwetsbare ouderen

Ondanks dat het een voetpad betreft wordt er op gefietst, zelfs door wielrenners. Dit is een doorn in het oog van de ouderen die veelal meer kwetsbaar en wat langzamer zijn. De ouderen stappen af en lopen door met hun fiets aan hun zijde, maar ze worden bijna omver gefietst. Ook ouderen met een rollator hebben moeite om zich te mengen tussen de fietsers.

De ondernemers hebben woensdag aan de bel getrokken bij de gemeente Weert. Zij vrezen dat er meer ongelukken zullen gebeuren. Er wordt vervolgens doorverwezen naar de aannemer die zorg moet dragen voor de verkeersveiligheid. De ouderen en winkeliers hebben ook al diverse pogingen gedaan door te roepen “Stap af, a.u.b.”, maar dat wordt weggelachen.

Ingang via Sint Jorisstraat

Voor diegenen die de ondernemers willen bezoeken is het advies om gebruik te maken van de ingang aan de Sint Jorisstraat. Daar zijn de poorten geopend voor zowel het gemotoriseerd als het langzaam verkeer en kunnen ze de parkeerplaats van Jan Linders oprijden. Vanuit daar kun je ook Wasserette Weert, diepvrieswinkel MIN18 en Soudant Herenmode bezoeken. Tevens is dat ook de meest veilige ingang.