Vier keer op pad voor gaslek

Update 7.20u – De brandweer van Weert is dinsdag tot drie keer toe gealarmeerd voor een gaslek op de Nassaulaan in Weert.

Uitruk 1

De eerste melding kwam rond 11.00 uur toen buurtbewoners een sterke gaslucht waarnamen op de hoek Nassaulaan / Margrietlaan. De brandweer verrichtte metingen en schakelde netbeheerder Enexis in om het probleem te verhelpen. Er was geen direct gevaar voor de omgeving. Medewerkers van Enexis gingen aan de slag en verrichtte graafwerkzaamheden om het lek te kunnen achterhalen en repareren.

Uitruk 2

Nadat de medewerkers van Enexis waren vertrokken werd de brandweer rond 18.00 opnieuw gebeld. Buurtbewoners hadden toch weer een gaslucht waargenomen. Opnieuw kwam de brandweer ter plaatse. In de tussentijd dat de brandweerlieden moesten wachten op een monteur kregen de heren van een buurtbewoner een kop koffie aangeboden om warm te blijven. Nadat een monteur van Enexis was gearriveerd keerde de brandweer terug naar de kazerne.

Uitruk 3

En om 21.25 uur werden de brandweerlieden opnieuw opgepiept. Ditmaal met spoed. Medewerkers die bezig waren om het gaslek te achterhalen hadden een hoge concentratie aan aardgas gemeten in het riool. De brandweer zette de omgeving af en bleef ter plaatse indien de situatie gevaarlijk kon gaan worden.

Intussen is Enexis nog steeds bezig met herstelwerkzaamheden. Dit zal tot in de nachtelijke uurtjes doorgaan. De exacte locatie van het lek is lastig te achterhalen. Men vermoed dat het is ontstaan tijdens recente graafwerkzaamheden. Toen werd de waterleiding vervangen.

Update

Er was de gehele nacht doorgewerkt door Enexis. Echter toen de monteurs vertrokken waren werd door een voorbijganger alsnog gas waargenomen. Om 6.30 uur mocht de brandweer er opnieuw uit om de graaflocatie in de gaten te houden in afwachting van Enexis die ook weer mocht terugkomen.