Binnen de familie Weekers in Weert hebben een unicum op nationaal niveau bereikt. Drie gezinsleden dragen, sinds afgelopen weekend, allemaal de zwarte judoband.

Voor het behalen van een zwarte judoband is niet vanzelfsprekend. Daar gaat behoorlijk wat voorbereidingstijd en training aan vooraf. Ook vergt het veel discipline. Maar het is Jochem Weekers (17), Jolien Weekers (19) en Wouter Weekers (21) gelukt. Binnen de judosport wordt het ‘dan’-systeem gehanteerd. Dit is een manier om (hogere) niveaus aan te geven binnen. Jochem heeft de 1e dan gehaald, Jolien de tweede dan en is tevens judo leraar A en Wouter eveneens de tweede dan.

De coaches Wim van Vorstenbos en Joey Feijen zijn trots dit unicum binnen de nationale judosport. Samen trainen ze elke week bij Life Style Vitae met als gevolg dit bijzondere resultaat.