Gemeente sluit infopunt Laarveld

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd

In april 2018 is de gemeente Weert gestart met het experiment ‘infopunt in de nieuwe wijk Laarveld’. In dit infopunt konden kopers van een kavel, aannemers en omwonenden terecht met vragen over het bouwen of (de inrichting van) de openbare ruimte. Vooral in het begin was dit een groot succes. Op dit moment zijn de meeste kavels in ontwikkeling. Het aantal vragen neemt daarmee af. De noodzaak om een extra infopunt open te houden, is er daarom niet meer. Vanaf 1 januari 2019 wordt het infopunt Laarveld gesloten.

Geslaagd experiment

Het opzetten van een infopunt was een experiment. Het was de eerste keer dat zoiets werd gedaan binnen de gemeente Weert. Het informatiepunt werd continu bemenst door ambtenaren van verschillende afdelingen. Voor hen waren er werkplekken ingericht zodat zij hun werkzaamheden konden combineren met het infopunt. Geconcludeerd kan worden dat het een groot succes was. Inwoners waren tevreden met de informatieverstrekking, de afhandeling van klachten en door het persoonlijk contact. Er is er veel van elkaar geleerd en er zijn allerlei ervaringen gedeeld.

Wethouder Wendy van Eijk: ‘Het stoppen met het infopunt Laarveld wil niet zeggen dat dit het einde is van dit initiatief. Op het moment dat er op een andere locatie behoefte is, richten wij weer een ruimte in met flexibele werkplekken’.

Opheffen infopunt

De reden dat het infopunt wordt gesloten, heeft te maken met de minimale vraag van de laatste periode. Vragen van nieuwe bewoners, omwonenden en aannemers zijn bij aanvang van de werkzaamheden vaak al beantwoord. Nu er eenmaal wordt gebouwd, zijn het vooral toezichthouders die op locatie de werkzaamheden verrichten. De toevoegde waarde van een infopunt is sterk afgenomen.

Contact voor inwoners blijft

Het opheffen van het infopunt Laarveld wil niet zeggen dat er voor nieuwe bewoners, omwonenden of aannemers geen aanspreekpunt meer is. De collega’s blijven gewoon bereikbaar, maar nu via het stadhuis of op afspraak bij de aanvrager thuis. Heb je vragen over wonen in Laarveld, het uitvoeren van werkzaamheden daar of over het openbaar gebied? Neem dan contact op met de gemeente Weert via het telefoonnummer (0495) 575 000.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie