Vanaf 1 januari 2019 kunnen boten gratis aanmeren in de Passantenhaven van Weert. Dit is onlangs besloten door de gemeenteraad.

Tijdens de commissievergadering Ruimte en Economie vroeg raadslid Wiezer (VVD) zich af of er ook gedacht was aan de tijdsduur dat boten aangemeerd mogen liggen? Hij had al vernomen dat mensen met een boot hun winterstalling in Roermond willen verlaten en naar Weert willen komen.

Wethouder Van den Heuvel antwoordde dat het inderdaad een gevolg kan zijn van het door de gemeenteraad genomen besluit om de Passantenhaven gratis te maken. Dat betekent dus ook dat de boten in de winter kunnen aanmeren tot het vol ligt. Dus mogelijk heeft Weert de komende winter een volle(re) Passantenhaven.

11 REACTIES

 1. Ze zullen echt wel weten hoe ze de inning kunnen verbeteren maar dat zou betekenen dat de politiek een fout moet toegeven en dat gebeurt niet. Nu krijg je inderdaad een vollere passantenhaven maar de booteigenaren leggen de boot daar neer en verdwijnen dan tot ze hem weer op komen halen na de winter.

 2. De bedoeling zal natuurlijk zijn meer toeristen
  De uitkomst kan mogelijk zijn minder toeristen
  Als je inderdaad onbeperkt kunt blijven dan zou de haven bezet kunnen raken met boten Weertenaren die een goedkope uitval basis zoeken.
  Wederom een wat naïef besluit

 3. Ik ben erg verrast door dit besluit..!!
  Dit is in feite een cadeau voor rijke mensen, die een jacht kunnen betalen….gratis parkeren in de passantenhaven..!!
  Het is toch verontrustend dat ons gemeentebestuur niet de creativiteit heeft, om een degelijke oplossing te vinden voor het gemakkelijk innen van de ligkosten.
  En het huidige systeem van liggelden innen is nog lang niet terug verdiend.
  Als er een soort winteropslag komt…is dat ook verontrustend ..dit niet alleen voor het feit van de vervuiling die dat met zich mee brengt, maar ook voor de veiligheid.
  Met veiligheid bedoel ik oa. brandgevaar.
  Dit zal de gemeente extra kosten opleveren, die de inwoners moeten gaan betalen.
  En de rijke jachtbezitters…..lachen in hun vuistje…!!
  Kortom…een belachelijk besluit..!!!…..dat niet lang stand zal houden….!!

 4. Als het als winterstalling gebruikt gaat wordenen ook nog gratis ligt het waarschijnlijk zo vol. Vol met lege boten wel te verstaan want de eigenaars zitten thuis achter de warme kachel het geld uit te sparen die ze in Roermond wel moeten betalen.
  Er zal wel weer een vlag komen ‘gratis aanmeren’ waar de Weertenaren ook weer niet wel bij varen wanr die betalen de gemiste aanleggelden.

 5. Of… die rijke passanten komen op doorreis, blijven een paar dagen en stimuleren de lokale horeca en economie. Dat kan ook.

 6. Een passantenhaven is een passantenhaven. Dus geen langparkeerders zou ik zeggen.
  De oplossing zou zijn 48 uren gratis en daarna liggeld betalen.

 7. Ik ben het niet vaak met Slumme henderik eens, maar in deze heeft hij wel gelijk. De boten blijven overwinteren en de eigenaren zijn gewoon thuis op hun huisadres, de hele winter. Omdat ze in Roermond moeten betalen om hun boot te laten overwinteren en in Weert is het gratis. Zal Roermond blij mee zijn.
  En voor de echte passanten die op doorreis zijn en in Weert willen aanleggen, is dan geen plaats meer.

 8. Laten we er een betaalpaal neerzetten. Dat was de vorige keer ook enorm succes. ‘T es auch noeëts good in ‘t stedje aan de knaal…

 9. 48 uur gratis is het beste idee; redelijk en betaalbaar voor eenieder die een nachtje langer wil blijven. Daarna normaal te achten dagtarieven.

 10. blijven geloven kan zeker geen kwaad. Maar ik denk toch niet dat ze voor de lol in de winter een paar dagen op hun boot blijven.

Comments are closed.