Kerstnachtmis in Paterskerk

Zangvereniging Creatura heeft een succesvol jaar achter de rug, met twee vrijwel uitverkochte concerten “Klassiek meets Pop”, samen met Da Capo uit Stramproy. En 7 november j.l. werd voor de derde maal het Herinneringsconcert georganiseerd in het Crematorium Weerterland.

Traditiegetrouw zingt Creatura ook dit jaar weer de altijd zeer sfeervolle nachtmis in de Paterskerk in Weert. Deze viering trekt elk jaar veel bezoekers en vorig jaar zijn er zelfs opnames gemaakt door de NOS en uitgezonden in de journaals op Kerstavond.

De H. Mis begint om 19.00 uur; de kerk is open vanaf 17.45 uur, het voorprogramma door Creatura begint om 18.30 uur. Op het programma staan o.a. het eerste deel van het Gloria van Vivaldi, de Messe Brève van Gounod en een groot aantal bekende en minder bekende kerstliederen.

Creatura staat onder leiding van dirigent Ton van de Weem en wordt op de piano begeleid door Tessa Klaver. Voorganger in de viering is pater Gerard Heesterbeek. Na afloop van de nachtmis is iedereen uitgenodigd om samen het Kerstfeest in te luiden met glühwein en kerstbrood.