Groot waterlek in de wijk Moesel

Update 7.55u – (Foto’s/video) Een groot aantal huishoudens in Weert-Zuid zit momenteel zonder kraanwater of ondervindt hinder van een lage waterdruk.

De oorzaak is een groot waterlek door een leidingbreuk op de Nassaulaan in de wijk Moesel. Een deel van de straat staat volledig blank.

De brandweer is gealarmeerd om de omgeving veilig te stellen. Medewerkers van de gemeente Weert hebben wegafzettingen geplaatst. Het verkeer kan via de omliggende straten omrijden. Monteurs zijn ter plaatse om het lek te dichten

WML tijdelijk onbereikbaar

Veel mensen hadden hinder van het waterlek en belden naar WML. Er werd zoveel gebeld dat de storingslijn overbelast raakte en even onbereikbaar was.

Nachtwerk

Inmiddels zijn er hoofdleidingen dicht gedraaid. Dat betekent dat voor een aantal huishoudens de storing verholpen is. In de omgeving Margrietlaan / Nassaulaan zullen een aantal huishoudens het nog een aantal uren zonder water moeten doen. WML verwacht dat de reparatie rond 2.00 uur komende nacht voltooid zal zijn.

Update 22.50 uur

De werkzaamheden duren langer dan verwacht. Naar verwachting zullen de herstelwerkzaamheden rond 6.00 uur zijn afgerond. Er is een standpijp voor nooddrinkwater geplaatst ter hoogte van Stadhouderslaan 4.

Update 7.55u

De herstelwerkzaamheden duren nog tot 10.00 uur, zo meldt WML via haar website.

Video via Youtube

https://youtu.be/sWiLpROn2Zk