Update 7.55u – (Foto’s/video) Een groot aantal huishoudens in Weert-Zuid zit momenteel zonder kraanwater of ondervindt hinder van een lage waterdruk.

De oorzaak is een groot waterlek door een leidingbreuk op de Nassaulaan in de wijk Moesel. Een deel van de straat staat volledig blank.

De brandweer is gealarmeerd om de omgeving veilig te stellen. Medewerkers van de gemeente Weert hebben wegafzettingen geplaatst. Het verkeer kan via de omliggende straten omrijden. Monteurs zijn ter plaatse om het lek te dichten

WML tijdelijk onbereikbaar

Veel mensen hadden hinder van het waterlek en belden naar WML. Er werd zoveel gebeld dat de storingslijn overbelast raakte en even onbereikbaar was.

Nachtwerk

Inmiddels zijn er hoofdleidingen dicht gedraaid. Dat betekent dat voor een aantal huishoudens de storing verholpen is. In de omgeving Margrietlaan / Nassaulaan zullen een aantal huishoudens het nog een aantal uren zonder water moeten doen. WML verwacht dat de reparatie rond 2.00 uur komende nacht voltooid zal zijn.

Update 22.50 uur

De werkzaamheden duren langer dan verwacht. Naar verwachting zullen de herstelwerkzaamheden rond 6.00 uur zijn afgerond. Er is een standpijp voor nooddrinkwater geplaatst ter hoogte van Stadhouderslaan 4.

Update 7.55u

De herstelwerkzaamheden duren nog tot 10.00 uur, zo meldt WML via haar website.

Video via Youtube

https://youtu.be/sWiLpROn2Zk

10 REACTIES

  1. Tis weer eens zo ver. De zoveelste water lek in Weert. Enn weer zitten we zonder water. Hoe lang gaat dit nog door. Wat het iedere keer bijna in de zelfde straat te doen

  2. Volgens mij hebben ze in dat stuk van onze straat net alles vernieuwd en gerepareerd, toch? Dan vraag ik me toch af hoe dít nou weer kan… Ben het góed moe ondertussen, zoveel is zeker!

  3. Wacht maar tot het zes keer in anderhalf jaar tijd in jóuw straat te doen is… Dan piep je wel anders waarschijnlijk.

  4. Dan heb ik je reactie verkeerd geïnterpreteerd, sorry. Maar dan woon je dus binnen een straal van 100 meter bij mij vandaan. Ben jij het er niet mee eens dat het onderhand te zot voor woorden is dan?

  5. Dat mag je hoor. Maar je denkt niet na want we hebben nog steeds hier een zeer lage water druk. Douchen kan maar net met deze water druk. En dat al 3 dagen. Maar jij zal er geen last van hebben denk ik.

Comments are closed.