Infoavond vrijwilligers OLS 2019

Plaats een reactie
Foto door: Hans van der Beele

Sevenum – Op 31 januari 2019 is er een infoavond voor vrijwilligers van het OLS 2019 Sevenum. Tijdens deze avond krijg je alles te horen over hoe jij met jouw vereniging of individueel bij kunt dragen aan dit grootse volksfeest. De organisatie van het OLS zoekt naar schatting maar liefst 1500 vrijwilligers.

Begin januari ontvangen de verenigingen van Horst aan de Maas een officiële uitnodiging. Ook iedereen die niet bij een vereniging zit maar wel mee wil helpen is van harte welkom op 31 januari. Binnenkort komt de website online. Houd tot die tijd de social media kanalen van OLS2019 in de gaten voor meer informatie.

Meer informatie

• 19.30 uur: Inloop
• 20.00 uur: Start informatie avond
• 21.30 uur: Einde

Locatie: Tent op het Raadhuisplein in Sevenum
Voor wie: Vertegenwoordigers van verenigingen en individuele vrijwilligers
Steun het OLS 2019 Sevenum én jouw eigen vereniging.

Het OLS, ook bekend als het grootste volksfeest van Limburg, vindt plaats op 7 juli 2019 in Sevenum.

Over het OLS 2019 Sevenum

Het Oud-Limburgs Schuttersfeest is één eeuwenoude traditie waarin schutterijen uit België en Nederland strijden om d’n Um. Het schuttersfeest is een prachtig stuk ‘levend erfgoed’, een groots volksfeest waarin mensen, culturen en gebruiken bijeenkomen. Met trots draagt het OLS dan ook het UNESCO-predicaat immaterieel cultureel erfgoed. Het OLS is zovéél meer dan een schuttersfeest.

Het vormt jaarlijks het levende bewijs dat je samen méér bereikt. Tienduizenden bezoekers, meer dan duizend vrijwilligers en honderden verenigingen, bedrijven en schutterijen komen samen, slaan de handen ineen en verbroederen. Ieder jaar opnieuw bundelen het verenigingsleven, het bedrijfsleven en overheden hun krachten om een groots event neer te zetten.

Voor de vereniging

Het mooiste aan het OLS? Dat is dat ze het samen doen voor de gemeenschap. Alle vrijwilligers die tijdens de evenementen komen helpen, doen dat voor een vereniging. Alle verenigingen uit de regio hebben de mogelijkheid om mee te werken tijdens het OLS in Sevenum. Een groot gedeelte van de opbrengsten stroomt direct terug naar het verenigingsleven. En dat vinden ze prachtig, verenigingen zijn namelijk de hoekstenen van onze samenleving. Het is dáár waar vriendschappen ontstaan, tradities worden geboren en normen en waarden, discipline, respect en samenwerking wordt aangeleerd.

Weej zeen os in ZaerUM!

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie