Marlieke Coenen naar Kenia

Plaats een reactie

Vorig jaar kwam een droom voor Marlieke Coenen uit Weert uit en heeft ze voor de eerste keer vrijwilligerswerk gedaan in Kenia. Een ervaring om nooit te vergeten! In 2019 gaat ze voor de tweede keer naar Afrika om daar de medemens te helpen.

Over Marlieke

Marlieke is werkzaam in het SJG op de polikliniek kaakchirurgie. Het vrijwilligerswerk heeft ze van haar opa, Harrie Weekers. Hij had een aannemersbedrijf in Weert en is verschillende keren in Malawi geweest en heeft daar geholpen met het bouwen van scholen, ziekenhuizen en gebouwen voor de overheid. Vorig jaar heeft ze in teamverband in twee weken tijd bijna 2200 mensen kunnen behandelen! Een prestatie waar ze enorm trots op zijn!

Terug naar Kenia

Op 25 februari 2019 vertrekt ze voor de tweede keer naar Afrika! Samen met de stichting Dutch Dental Care Foundation reist ze weer af naar een school in Kenia om daar vrijwilligerswerk te gaan doen en om zoveel mogelijk kinderen, hun ouders en dorpsgenoten gratis en met eenvoudige middelen tandheelkundige hulp te verlenen.

Iedereen uit het team betaalt zelf zijn of haar reis en verblijfskosten. Daarom is Marlieke nog op zoek naar sponsoren die haar willen helpen. Elke euro is welkom. Dankzij de hulp van sponsoren kunnen zij gratis tandheelkundige hulp verlenen. Hulp die zijn hard nodig hebben!

De zorg is voor ons zo vanzelfsprekend en bij tandpijn bellen we de tandarts of worden we doorverwezen. Op de plekken waar zij komen (midden in de “bush bush”) kennen ze geen tandarts en lopen mensen dus dagen, maanden en zelfs jaren met kiespijn! De Dutch Dental Care Foundation helpt deze mensen! Ze richten op een school verschillende kamers in met behandelstoelen en behandelen hier alle kinderen van de school, hun ouders en dorpsgenoten.

Mensen die een paar uur hebben moeten lopen om naar de school te komen. Dit gaat via mond tot mondreclame. Vorig jaar hebben ze 2200 mensen kunnen behandelen in twee weken. Dit geeft een geweldig gevoel en de mensen daar waren hen enorm dankbaar.

Willen jullie Marlieke helpen? Dat kan! Volg haar en/of doneer via deze link op de ORANJE knop:
https://www.pifworld.com/nl/fundraisers/YR-ei4qXSDI/marlieke-coenen-kenia-2019/about

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie