Maaike Caelers staakt triatlon carrière

1 reactie

Maaike Caelers heeft besloten om haar triatlon carrière te staken. Jarenlang stelde ze haar lichaam en geest op de proef om op het hoogte niveau in de triatlonwereld te presteren. De triatlon is een ‘levende hel’ zo schreef het NRC vorig jaar nog. Dus heel begrijpelijk dat de 28-jarige Weertse weer naar een ‘normaal leven’ snakte.

Jarenlang reisde Caelers de wereld rond voor trainingen en triatlonwedstrijden. Het leverde haar vele mooie momenten op, euforie en medailles. Ook wist Caelers zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Londen in 2012. In de jaren daarna volgden zware periodes. Maar het leven als topsportster kende ook een donkere kant.

Een keiharde wereld waar je jezelf altijd op de eerste plaats moet zetten. Tevens bleken een aantal keuzes niet het gewenste effect te hebben. In haar blog schrijft ze daar meer over: https://www.maaikecaelers.com/blog/time-to-get-it-intro-the-world-my-story/.

Caelers voelde het geluk niet meer en besloot om terug te keren naar Weert. Ze verlangde naar een warm gezelschap en stabiliteit en dat kreeg ze in het Weertse bij haar ouders, familie en vrienden. Ze heeft nu besloten om haar opleiding af te gaan ronden en te gaan werken bij een hotel-restaurant in Weert. Ze hoopt na het afronden van haar opleiding andere sporters te mogen begeleiden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie