Minisymposium PvH-Malawi in beeld

Plaats een reactie

(Foto’s) Zaterdag werd in Theater de Huiskamer een minisymposium over ‘Philips van Horne, de Derde Wereld (en Malawi in het bijzonder…)’ georganiseerd. Dit in het kader van het 50-jarig jubileum van de Philips van Horne.

De Philips van Horne heeft vanaf de start in 1968 een open oog en een warm hart gehad voor de problematiek van de Derde Wereld. Vanaf 1985 tot en met 2014 is er zelfs sprake van jaarlijks terugkerende acties voor projecten van (oud-)leerlingen en (oud-)personeelsleden die in ontwikkelingslanden werken of gewerkt hebben. In dit jubileumjaar steunt de Philips van Horne de Chipala-school ineen krottenwijk in Lilongwe, Malawi.

Diverse oud-leerlingen die in het verleden onderwijsprojecten hebben aangevraagd, waren als gast aanwezig: Eric Vrijsen (Bolivia), Mart van de Mortel (Jemen), Rob Weekers en Hans Fuchs (Tanzania), Joost Leenders (Laos), Dominique de Hoog (Nepal), Eline van de Kam (Kenia) en Najla Sarai (Afghanistan).

Voor steun aan de het Van Horne onderwijsproject, de Chipala-achool in Malawi: NL26 INGB 0662 9692 35 t.n.v. LVO Philips van Horne o.v.v. ‘Project Malawi’

Bekijk een sfeerimpressie door Theo Van de Winkel.

[nggallery id=’7380′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie