Maaseikerweg weer volledig open

De werkzaamheden aan de Maaseikerweg zijn voltooid. Vrijdagmiddag werd het wegdeel tussen de Maaspoort en de nieuwe rotonde bij de St. Maartenslaan opengesteld.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de opknapbeurt in het gebied Onzelievevrouwenstraat / Maaseikerweg. Het riool is vervangen, het wegdek vernieuwd, een wadi aangelegd en de rotonde vernieuwd. Deze laatste aanpassing vraagt nog wat gewenning. De voorrangssituatie is gewijzigd waarbij het langzaam verkeer (o.a. voetgangers en fietsers) voorrang hebben. Dat was voorheen niet zo.

Begin oktober werd gestart met de vernieuwing van de rotonde. Deze werd in november weer opengesteld waarna de laatste fase werd uitgevoerd. Deze laatste fase betrof de vervanging van het riool van het laatste stuk Maaseikerweg. Deze werkzaamheden zijn nu ook voltooid waarmee het ingrijpende project nu volledig klaar is.

De winkeliers aan de Maaseikerweg zijn dus ook weer als vanouds weer bereikbaar.