Stoomtrein zorgt voor consternatie

(Foto’s/video) De brandweer is zaterdag rond 12.35 uur gealarmeerd voor een gebouwbrand bij het NS-station in Weert. Omstanders hadden zwarte rook waargenomen bij het station en daarom de brandweer gealarmeerd.

Eenmaal ter plaatse bleek de situatie gelukkig anders te zijn. Bij het NS-station in Weert stond de stoomtrein van Stoom Stichting Nederland te wachten om de rit naar Maastricht te vervolgen. De trein moest echter wachten op toestemming van de NS om verder te mogen rijden. De reguliere dienstregeling kreeg prioriteit.

Terwijl de stoomtrein stond te wachten moest er natuurlijk gestookt worden in de locomotief. Het gevolg was de zwarte rook die naar boven ging en boven het gebouw te zien was. Ook uit de wagons kwam witte damp. Dit was om de verwarming in de wagons warm te houden.

De toegesnelde brandweer stond met open mond te kijken toen ze arriveerden op het NS-station. Niet alleen vanwege de situatie, maar ook vanwege de mooie stoomtrein die je niet dagelijks meer in het straatbeeld ziet.

Video via Youtube

https://youtu.be/Q3q_eLbdM6g

Video vertrek trein via Youtube

https://youtu.be/VncnhBG0FRg