Hoogste punt De Borgh in Budel

Algemeen Cranendonck Regio Reageer 2 min. leestijd

Budel – (Foto’s) De nieuwbouw van multifunctioneel centrum De Borgh in Budel vordert gestaag. Maandag vond de viering van het hoogste punt plaats waarbij o.a. inwoners, gebruikers en belangstellenden waren uitgenodigd.

De huidige accommodatie is opgebouwd uit het oude parochiehuis (1930), de oude jongensschool (1985) en een aantal aanbouwen. Het geheel ondergaat nu een grote transformatie en wordt uitgevoerd door aannemer Aarts Bouw. Het ontwerp is gericht op een goede inpassing in het dorpse straatbeeld, het aanbrengen van een duidelijke structuur in het gebouw, een goede bereikbaarheid en het opboenen van enkele karakteristieke onderdelen van het oorspronkelijke parochiehuis.

De hoofdentree aan de Dr. Anton Mathijssenstraat krijgt meer grandeur. En de foyer krijgt meer contact met de straat. Daarnaast wordt de bereikbaarheid en routing door het gebouw verbeterd d.m.v. een nieuwe entree aan het parkeerterrein. Groot verschil met de oude Borgh zijn de eigentijdse en duidelijk gemarkeerde nieuwe entrees en het kwalitatief en onderhoudsvriendelijk materiaalgebruik. Maar het grootste verschil is binnen te ervaren. In de nieuwe Borgh zal gedacht zijn aan licht, ruimtelijkheid, flexibiliteit en klimaatbeheersing. Mede door de komst van de Bibliotheek en een nieuwe cultuurzaal zal De Borgh Budel weer opnieuw een functie voor alle inwoners van Budel.

Bekijk een sfeerimpressie van de viering van het hoogste punt (door Foto Hammie).

[nggallery id=’7379′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie