Atletiek Vereniging Weert organiseert voor de 15de keer de traditionele oliebollenloop op oudejaarsdag, maandag 31 december op een stratenparkoers in het bungalowpark. Start en finish zijn op de Altweerterkapelstraat in Weert. Het parcours is bijzonder snel, getuige de scherpe parcoursrecords

De jongste jeugd t/m 12 jaar loopt om 12.00 uur een kleine ronde van 1 kilometer. De jeugd van 13 t/m 15 jaar start om 12.15 uur voor een 3 kilometer wedstrijd (een kleine ronde en een grote ronde). De 5 kilometer start ook om 12.15 uur, met een kleine ronde en 2 grote rondes. De 5 kilometer is een wedstrijdloop voor vrouwen en een trimloop voor mannen. De 10 kilometer start om 13.00 uur. Dit is een wedstrijd voor mannen en een trimloop voor vrouwen.

Inschrijven

De voorinschrijving loopt t/m 28 december via www.inschrijven.nl. De jeugd betaalt 2,5 euro; deelnemers van de 5 kilometer 5 euro en deelnemers van de 10 kilometer 6 euro.

Afhalen nummers en na-inschrijving

Ophalen van de startnummers en de na-inschrijving (met extra kosten, tot een half uur voor de start van de betreffende afstand) gebeurt in het clubgebouw AV Weert, Sportpark Sint Theunis, Parklaan 1c. Vanaf het clubgebouw is het 400 meter lopen naar de start. Elektronische tijdwaarneming is aanwezig.

Prijzen

Er zijn ereprijzen voor de jeugd en geldprijzen voor de 5 kilometer vrouwen, V35 en V45 en de 10 kilometer voor mannen, M40, M50 en M60. Voor de mannen trimloop 5 kilometer en vrouwen trimloop 10 kilometer zijn vlaaien te winnen. Verbetering van het parkoersrecord levert 150 euro op. De records staan bij de 5 kilometer vrouwen op 16,56 min (Imana Truijers) en de 10 kilometer mannen op 30,33 min (Tim Stessens). Verdere info en schema van parkoers staan op www.avweert.nl.

Alle deelnemers krijgen na afloop een zakje oliebollen.