Man gelinkt met meerdere diefstallen

De politie van Weert kreeg zondag een melding dat een man geprobeerd had om spullen te stelen uit een tankstation.

Agenten kwamen ter plaatse om de man aan te houden. Bij de aanhouding verzette de man zich en probeerde hij te vluchten. De agenten wisten hem tijdig in de kraag te vatten. Gevolg voor de verdachte was dat hij een bijkomend strafbaar feit had gepleegd, namelijk ‘wederspannigheid’, zo meldt de politie via Facebook.

Toen de verdachte moest worden overgebracht naar het politiebureau in Weert bleek dat de 33-jarige man uit Weert een onbekende hoeveelheid drugs bij zich droeg. Uit een test bleek dat het ging om amfetamine. Ook kwam de politie er achter dat de verdachte gelinkt kon worden met meerdere diefstallen.

De zaken worden door de politie gekoppeld en overgedragen aan justitie.