(Foto’s/video) Restaurant MARREES heeft de deuren geopend aan de Stadhuispassage in Weert. Eigenaren Patricia en Jan Marrees exploiteerden tot voor kort in dezelfde plaats het door Michelin met een ster bekroonde restaurant Bretelli. ‘Wat ons gelukkig maakt, geven we graag door aan onze gasten.’

Patricia en Jan Marrees introduceren bij Restaurant MARREES een nieuw concept met de vertrouwde kwaliteit. Sinds 2006 is chef-kok Jan in het bezit van een Michelinster. ‘Na twintig jaar ziel en zaligheid in restaurant Bretelli te hebben gestoken, zijn we toe aan een nieuwe uitdaging.’

Die uitdaging is gerealiseerd op een moderne locatie, waar de creativiteit wordt gestimuleerd. ‘Wat ons gelukkig maakt, geven we graag door’, aldus Jan. ‘Dit gevoel willen we laten weerspiegelen in een eigentijds restaurant, waar je zelf bepaalt hoeveel gangen je bestelt.’

Menukaart

Op de menukaart staan verrassende bar bites voor bij het aperitief of de borrel, of op het terras. Patricia: ‘We serveren koude en warme gerechten en desserts met een kleinere portionering. Allemaal afzonderlijk te bestellen, maar ook als menu.’

Uiteraard ontbreken de specialiteiten niet op de kaart. Jan serveert een verrassingsmenu van vijf gangen met daarin de mooiste producten van het seizoen. ‘Ontspan en ontdek de culinaire kunsten van de keukenploeg.’

Inrichting

De inrichting is modern met veel natuurlijke producten als kurk, hout en koper. Dankzij de prachtige raampartijen is er veel lichtinval. De basiskleuren zijn bruin, wit, donkerblauw en koper. Tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Bertine Creemers van Puur Binnenhuisarchitectuur uit Heythuysen en aannemersbedrijf Teng Wijen uit Nederweert.

Bijzonder is het akoestische klimaatplafond van de firma Barrisol, gerealiseerd door Barri&More. Restaurant MARREES is de eerste eetgelegenheid in de Benelux waar dit is gerealiseerd.

Over Restaurant MARREES

Restaurant MARREES is gevestigd aan de Stadhuispassage 10 in Weert. Eigenaren zijn Patricia en Jan Marrees, die eerder ruim twintig jaar actief waren met en bij restaurant Bretelli aan de Hoogstraat in Weert. Het restaurant telt vijftig zitplaatsen en ook op het terras is plaats voor vijftig gasten. In de directe omgeving is voldoende goede parkeergelegenheid, met onder andere een parkeergarage naast de deur. Restaurant MARREES is zes dagen per week geopend (woensdag gesloten) en op vrijdag en zaterdag zelfs doorlopend vanaf 12.00 uur. Restaurant MARREES is lid van JRE-Nederland, alle medewerkers van Bretelli zijn meegegaan naar de nieuwe locatie.

Over Patricia en Jan Marrees

Patricia en Jan Marrees zijn ruim twintig jaar verbonden geweest aan restaurant Bretelli in de Hoogstraat in Weert. Eerst als chef-kok en medewerker in de bediening en vanaf 2010 als eigenaren. In dat jaar sloten de ondernemers zich aan bij restaurantvereniging JRE-Nederland. Een jaar later slaagde Jan voor zijn SVH Meesterproef en ontving hij de titel SVH Meesterkok. Sinds 2006 is hij in het bezit van een Michelinster.

www.restaurantmarrees.nl

Video sfeerimpressie via Youtube

https://youtu.be/IdS6dnReb7Y