Bakkerij Heerschap weer in de prijzen

De kerststol van Bakkerij Heerschap is door het Nederlands Bakkerij Centrum bekroond met goud. Hiermee voldoet de Kerststol aan strenge kwaliteitseisen en onderscheidt het zich van andere producten. Waar eerder dit jaar de speculaas in de prijzen viel, heeft nu de kerststol gewonnen!

Bakkers die kwalitatief hoogwaardige producten bakken, komen in aanmerking voor een gouden
bekroning. Tijdens de keuring, die wordt uitgevoerd door de keurmeesters van het Nederlands
Bakkerij Centrum in Wageningen, wordt naar diverse aspecten van het product gekeken.

Om in aanmerking te komen voor een gouden bekroning moet het product aan hoge eisen voldoen. De score wordt uitgedrukt in maximaal 5 gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op drie onderdelen de maximale score haalt en alle andere onderdelen niet lager scoort dan 4, verdient het de titel ‘Bekroond met Goud’.Bedrijfsleider Bernd vertelt: “We zijn terug naar de basis gegaan en hebben fruitdesem met abrikozen en Australische rozijnen toegevoegd. Deze rozijnen zijn smaakvoller door het klimaat waar ze in groeien. De notenmelange krijgt een iets zoetere smaak doordat we de hazel- en cashewnoten zelf branden. Dit samen maakt de stol nog beter!” Wanneer we de bakkers van Bakkerij Heerschap vragen naar een tip, staat hun antwoord direct klaar: “Snijd de kerststol vooral niet te dun en smeer er een dun laagje echte roomboter op. Smullen gegarandeerd!”.


Het proeven waard


De met goud bekroonde kerststol is zeker het proeven waard. Behalve in de bakkerswinkel in Roggel, is de kerststol ook verkrijgbaar bij de zes Jumbo Heerschap Winkels in Weert, Nederweert en Heythuysen. Tot en met 18 december is de met goud bekroonde kerststol zelfs verkrijgbaar met € 1,- korting.Het Nederlands Bakkerij Centrum


Het Nederlands Bakkerij Centrum is het kennis- en adviescentrum voor de bakkerij. Bij het NBC werken diverse keurmeesters met een lange staat van dienst in de bakkerijsector. De keuringen van het NCBC zijn objectief en onafhankelijk en worden al ruim 100 jaar uitgevoerd.