9 nieuwe namen voor Bospop 2019

Vandaag worden er negen nieuwe namen aan het programma toegevoegd. Ook Flogging Molly, James Morrison, Kovacs, Jimmy Barnes, The White Buffalo, Jessica Wilde, The Lachy Doley Group, The Doors Alive en Marc Broussard zijn bevestigd voor Bospop 2019.

Eerder werden o.a. Sting, John Fogerty, Snow Patrol, Nile Rodgers & Chic, Skunk Anansie en Kodaline aangekondigd. Dit jaar kent Bospop niet twee maar drie festivaldagen met een volledig programma op beide podia. De 39ste editie van het festival vindt plaats op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli op Evenemententerrein A2 Weert Noord. De kaartverkoop is reeds van start via www.bospop.nl en www.ticketmaster.nl.

Flogging Molly

De titel van het meest recente Flogging Molly-album luidt Life Is Good en dat gevoel weet de groep ook op te roepen tijdens optredens. “Wij zijn boven alles een positieve band”, aldus zanger Dave King. “Onze shows zijn een viering: van het leven, van het goede en het slechte.” King en de zijnen laten inmiddels al meer dan twintig jaar op onnavolgbare wijze traditionele Ierse muziek samensmelten met punkrock en verpakken niet zelden een politieke boodschap in de energieke songs.

James Morrison

Deze singer-songwriter brak in 2006 door met debuutsingle You Give Me Something en opvolger Wonderful World werd een wereldhit. Inmiddels staat James Morrison bekend als iemand die perfect is in het schrijven en performen van de mooiste lovesongs, op ultieme wijze tot uiting gebracht met zijn kenmerkende stemgeluid dat hees, soms bijna raspend klinkt. Zijn muziek is dan ook een grote inspiratie voor artiesten als Ed Sheeran, Sam Smith en George Ezra, maar zelf blijft hij er bescheiden onder: “Ik had gewoon het geluk een van de eersten te zijn.”

Kovacs

Sharon Kovacs stond in 2014 voor het eerst op Bospop, het jaar waarin de unieke soulzangeres doorbrak met de single My Love en door 3FM tot ‘serious talent’ werd gekroond. De belofte werd helemaal ingelost met haar debuutalbum Shades Of Black, waarmee ze moeiteloos de nummer 1-positie van de Nederlandse albumlijst bezette. Vorig jaar verscheen dan eindelijk de opvolger Cheap Smell, waarop Kovacs onder andere zingt over stukgelopen relaties. Dankzij deze intens persoonlijke plaat en haar vlekkeloze live-reputatie heeft de Brabantse zangeres nog altijd een plek aan de top van de huidige Nederlandse popmuziek.

Wie komen er allemaal?

Tot nu toe bevestigd voor Bospop: Sting, John Fogerty, Snow Patrol, Nile Rodgers & Chic, Skunk Anansie, Kodaline, Flogging Molly, Richard Ashcroft, James Morrison, Kovacs, The Charlatans, Matt Simons, My Baby, John Butler Trio, Living Colour, The Specials, Foreigner, Level 42, Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience, Chris Robinson Brotherhood, Jimmy Barnes, The Doors Alive, The White Buffalo, Jessica Wilde, The Lachy Doley Group, Cordovas, Wille & the Bandits en Marc Broussard.
 
Op Bospop treden tientallen internationale artiesten op, verdeeld over twee podia: het hoofd- en een tentpodium. Dit jaar start Bospop al op vrijdag en kent het festival dus niet twee maar drie festivaldagen met een volledig programma op beide podia. Er is een festivalcamping met de benodigde faciliteiten, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt.

Op de website www.bospop.nl staat alle beschikbare informatie over het festival, de artiesten, de dagindeling en de kampeermogelijkheden.