Uitroeping nieuwe Brökwagtersprinsen

Vrijdag 25 en zaterdag 26 januari maakt VV de Brökwagters bekend wie de nieuwe hoogheden worden die het carnavalsseizoen van 2019 voorgaan. De eer is aan kersverse vorst Roy om de twee avonden respectievelijk de jeugdprins(es) en de grote prins bekend te maken.

Het seizoen van de Brökwagters start vrijdag 25 januari met de uitroeping van de jeugdprins- of prinses. De avond begint om 19:00 uur in Zaal Don Bosco. Op vernieuwende wijze wordt de jeugdraad van 2019 bekend gemaakt, waarna op immer ludieke manier de jeugdkandidaat zich mag voorstellen. Na maanden van voorbereiding is het dan eindelijk zover voor de trotse voorganger van het jeugdcarnaval op Boshoven.

Een dag later, op zaterdag 26 januari, is het de avond van de grote prins. Om 20:11 uur zal het programma aanvangen in Zaal Don Bosco en zal vorst Roy eerst enkele nieuwe raadsleden aan de aanwezigen presenteren. Tevens wordt de Brökwagter van het Jaar in het zonnetje gezet. Na deze plechtigheden volgt de bekendmakingsceremonie van de grote prins, dit jaar op spectaculaire wijze, iets wat voor de carnavalsvierder op Boshoven altijd een spannende gebeurtenis is. Prins en gevolg hebben enorm naar dit moment toegeleefd en kijken ernaar uit deze bijzondere avond met iedereen te delen. De avond wordt verder opgeluisterd door een DJ en de gezellige klanken van de Brökwagterskapel.

VV de Brökwagters is de carnavalsvereniging van het Brökwagtersrijk, de wijken Boshoven, Hushoven, Vrakker en Laarveld omvattend. Tijdens het carnavalsseizoen wordt Zaal Don Bosco aan de Boshoverweg omgedoopt tot het Brökwagterspeliês. Enkele hoogtepunten uit het programma zijn de bonte avonden op 2, 7, 8 en 9 januari, de Boôrebroèleft op vrijdag 15 februari, de Damensitzung op 17 februari en de optocht door de wijk op dinsdag 5 maart. Meer informatie over het volledige programma van seizoen 2019 is te vinden op www.brokwagters.nl.