Drugsbusje gestopt dankzij getuige

Budel – (Foto’s/video) Dankzij een zeer oplettende getuige heeft de politie woensdagochtend in Budel twee arrestaties verricht. De twee mannen werden opgepakt nadat in een busje tientallen liters aan chemische stoffen voor de productie van drugs werden ontdekt.

In de buurt van de Stationsweg in Budel-Schoot zag een man twee personen in de weer bij een busje en een auto. Hij vertrouwde de situatie niet, waarschuwde de politie en gaf een goede beschrijving van de voertuigen. Op de Randweg-Oost zagen agenten het busje rijden en een stukje verderop kreeg de auto een stopteken.

Synthetische drugs

In de laadruimte van de bus stonden vijf vaten met een onbekende, chemische vloeistof. De geur was zo sterk dat een agent last kreeg van zijn ademhaling. Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) delen onderzoek en concludeerden al gauw dat het hier ging om tientallen liters grondstoffen voor de productie van synthetische drugs. De bestuurder van het busje werd daarop direct aangehouden.

Tweede aanhouding

Dankzij een goede beschrijving van de andere auto die door de getuige was gezien, werd even later in België een tweede verdachte opgepakt in de gemeente Pelt. De chemische stoffen worden afgevoerd door de specialisten. De recherche begint een onderzoek naar de vangst.

Video via Youtube

https://youtu.be/eMZafuhDQVQ