Inspectie van bruggen en viaducten

Algemeen Informatie Weert 1 reactie 1 min. leestijd

De gemeente Weert inspecteert in samenwerking met Rijkswaterstaat een achttal bruggen en viaducten in Weert.

Deze inspectie vindt plaats op maandag 4 en dinsdag 5 februari, tussen 9.00 en 15.00 uur. Tijdens de inspectie wordt het verkeer ter plaatse door verkeersregelaars geregeld. De inspectie geeft inzicht in het benodigde onderhoud aan de bruggen en viaducten voor de komende tien jaar.

Verkeer

Op dinsdag 5 februari worden de bruggen en viaducten op de Ringbaan Oost en op de Suffolkweg geïnspecteerd. Tijdens deze inspectie wordt het verkeer geregeld door verkeersregelaars. Per locatie duurt het werk niet langer dan twee uur.

Aandachtspunt vanuit de gemeenteraad

Het onderwerp over de inspecties kwam recentelijk aan bod tijdens de commissievergadering Ruimte & Economie op 23 januari. Raadslid Sijben vroeg naar de onderhoudstoestand van de bruggen en viaducten in Weert. Aanleiding was de berichtgeving over de Merwedebrug die in 2016 bijna ingestort zou zijn.

Wethouder Van den Heuvel gaf aan dat de gemeente al enige tijd in gesprek was met de provincie Limburg en Rijkswaterstaat om te komen tot een plan. Hij zei tijdens de vergadering al toe dat er op korte termijn inspecties zouden plaatsvinden en die datums zijn nu geprikt.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie