Humanitas organiseert Aanschuiftafels

Kom een krant of boek lezen, drink een kopje koffie of maak gezellig een praatje met buurtgenoten. Bij Humanitas Aanschuiftafel is iedereen welkom.

Lijkt het je leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? Humanitas Aanschuiftafel organiseert verschillende activiteiten om dit mogelijk te maken. Het gaat om zowel individuele als groepsactiviteiten.

Bij al deze activiteiten staat gezelligheid centraal. Ze zijn een leuke en ontspannen manier om nieuwe mensen te leren kennen. En natuurlijk kunnen ontmoetingen ook leiden tot nieuwe contacten; mensen met wie je nog eens verder praat. Bij alle activiteiten is iedereen van harte welkom.

Locaties

Elke week kun je gezellig een kopje koffie drinken en lekker bijpraten bij de aanschuiftafels van Keent Onderneemt, Fatima aan Zet in Weert, en bij de Gunnerij in Nederweert, waar je tegelijkertijd ook met al jouw vragen terecht kunt bij het Formulieren Steunpunt Humanitas.

Er komen bij ons veel vragen binnen voor hulp en ondersteuning bij het formulieren invullen (de mensen zien door de bomen het bos niet meer), en vaak staat er een grote doos onder de brievenbus met veel ongeopende brieven, veelal van belastingdienst, deurwaarder e.d., waar ze zich geen raad mee weten. Formulieren Steunpunt Humanitas helpt deze mensen daarbij, als ze het zelf even niet redden.

Laagdrempelig

Humanitas Aanschuiftafels zijn laagdrempelig en mensen/ouders schamen zich niet om ook met hun vragen over opvoeding, gezin en de vele regels in onze maatschappij bij ons te komen. Maatschappelijke Ondersteuning Humanitas gaat samen met hen op zoek naar mogelijke oplossingen, en ze begeleiden hen daarbij totdat ze weer zelfstandig kunnen functioneren. Elke week is er bij elk Formulieren Steunpunt een inloopspreekuur van twee uur waar de mensen met hun vragen binnen kunnen lopen, en de hulp van de vrijwilligers van Humanitas is helemaal gratis!

Thema’s

Humanitas Midden-Limburg gaat bij Keent Onderneemt, Fatima-aan-Zet en De Gunnerij ook Info-shops houden. Allerlei belangrijke thema’s van Humanitas kunnen daar aanbod komen: Eenzaamheid, Verlies, Dementie, Opvoeden, Opgroeien, Detentie, Schulden, Thuisadministratie en Maatschappelijke Ondersteuning.

Onze Humanitas Aanschuiftafels zijn te vinden bij:
*Fatima Aan Zet, Wilhelminastraat 64 (ingang), Weert Maandagmiddag van 13:00 tot 15:00 uur.
*Keent Onderneemt, Sint Jozefskerkplein 3A, Weert Donderdagmorgen van 10:00 tot 12:00 uur.
*De Gunnerij, Lambertushof 2, Nederweert Donderdagmiddag van 13:00 tot 15:00 uur.

Bij Brede school Markeent en het Bibliocenter is een Meldpunt gevestigd. Daar kunt je jouw hulpvraag ook doorgeven, en zij zorgen er dan voor dat je zo snel mogelijk door Humanitas Formulieren Steunpunt geholpen wordt! Je bent van harte welkom!

Natuurlijk kunt u zich altijd bij ons aanmelden als vrijwilliger, want Humanitas werkt echt! Je kan ze bereiken via email: [email protected] of per telefoon: 06 57179172.

Humanitas bedankt WeerterMinimaGroep dat ze aan mogen schuiven!