Jasper I V.V. Moêzevângers op de knieën

(Video) Zaterdag 5 januari heeft V.V. de Moêzevângers hun nieuwe dorstlustige hoogheid uitgeroepen. Dit seizoen zal de vereniging worden voorgegaan door Preens Jasper I.

Preens Jasper I is de zoon van oud-prins Geer I (Sijben) & Angelique Sijben Oomen. De vastelaovundj is hem dus met de paplepel ingegoten.

Jasper I is 25 jaar oud en werkzaam als bakker bij Bakker Vries op Boshoven. In zijn vrije tijd is hij tambour-maître bij schutterij St. Sebastianus Laar en gooit hij graag een 180 bij Café Zaal Bee-j Bertje.

Preens Jasper I zal samen met zijn verloofde Bibian Tullemans en zijn adjudanten Sjoerd (Sijben), Dennis (Vleeshouwers) & Aod Preens Guus I (Peeters) met zijn partner Janou Moonen de vastelaovundj voorgaan in de orde van `T Vlaetje. Het devies luidt: ‘Abrikoeëze, körse of riêste, vae gaon vanaovundj flînk fieëste!’.

Jasper maakte zaterdag meteen van de gelegenheid gebruik, om direct na zijn uitroeping, zijn partner Bibian Tullemans op de bühne ten huwelijk te vragen.