Lezing ‘Het actuele Rusland van Poetin’

Plaats een reactie

Ruslanddeskundige Marie-Thérèse ter Haar analyseert “Het actuele Rusland van Poetin” in de lezing op 16 januari bij Bibliocenter Weert. Aan bod komt de rol die de media met propaganda en vooroordelen in het Oosten en Westen spelen. Ze analyseert actuele gebeurtenissen aan de hand van recente krantenkoppen.

De lezing begint om 19.30 uur. De toegang is € 7,50 voor leden en € 10,- voor niet-leden. Reserveer je plaats op www.bibliocenter.nl. Je vindt de bibliotheek aan de Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

In de spannende werkelijkheid van het huidige wereldtoneel legt Bibliocenter de focus op Rusland tijdens de Ruslandweek van 16 t/m 25 januari. Zie de website www.bibliocenter.nl voor alle activiteiten.

Marie-Thérèse ter Haar gaat in op de recente geschiedenis van Rusland, actuele gebeurtenissen in de Oekraïne en de rol van Rusland in Syrië. Aan de orde komen vragen als: Hoe denken de Russen over Poetin? Is er in Rusland sprake van opkomst van nationalisme? Hoe kijkt Rusland naar het Westen en hoe kijkt het Westen naar Rusland? Ze constateert in haar lezing dat ook westerse media en politici meer vooroordelen hebben dan we denken.

Ter Haar studeerde Russisch aan de Universiteit van Amsterdam. Al in de communistische tijd verbleef ze vaak in Rusland. Tegenwoordig is ze ongeveer vijf maanden per jaar in Rusland en volgt ze de ontwikkelingen op de voet.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie