Komende zaterdag, 12 januari, zal in Weert een ‘Gele Hesjes’ demonstratie plaatsvinden. De (start)locatie is echter gewijzigd, zo meldt de organisatie via Facebook.

De afgelopen dagen zijn de initiatiefnemers in gesprek geweest met de gemeente Weert en de politie. Daarbij is besproken wat wel en wat niet mag. De organisatie heeft naar aanleiding van het gesprek besloten een tweetal zaken aan te passen.

Zo is de locatie veranderd. Men had het voornemen om in de Muntpassage te starten en vervolgens in groepjes door de stad te lopen. De Gele Hesjes demonstratie zal nu plaatsvinden op de Nieuwe Markt. Dit in verband met de verbouwing van de Muntpassage en de weekmarkt. Men gaat daarom ook niet meer in groepjes door het centrum lopen.

Invulling van de demonstratie

Voor de ingang van de Hema zal een kraam worden geplaatst waar flyers en gele rozen op liggen om uit te delen. Verder zal een van de deelnemers het publiek toespreken met een megafoon. De organisatie benadrukt dat er geen provocerende of haatdragende zaken omgeroepen zullen worden. Men wil graag netjes en beschaafd duidelijk maken dat men genoeg heeft van het huidige politieke en de democratie terug willen.

Er zullen vijf personen toezicht houden en ook de politie zal een oogje in het ziel houden.

14 REACTIES

 1. Kunnen ze niet op maandagochtend protesteren? Dan heeft niemand er last van.
  Scheelt eventueel ook nog wat auto’s in de ochtendspits… ohh… wacht… nee ik zeg het niet.

 2. Als dit antwoord het niveau weergeeft van de gele hesjes, snap ik ook hoe die flyer in elkaar gezet is. Verder geeft mij dit antwoord aan dat het generaliseren aan de keukentafel nog steeds bestaat. Jammer..

 3. Rutte, de vvd en coalitie maken Nederland steeds armer en armer in een hoogconjunctuur. Nietsontziend doordrammen met leugens en loze beloftes en overdreven climaatregels naar de afgrond en de grote bedrijven worden ontzien. Maar wat als de hoogconjuctuur op zijn retour gaat?Gelukkig zijn gele hesjes nog wakker en proberen een vuist te maken? In Maart kunnen wij weer stemmen, doe dat en doe het verstandig !

 4. Ik heb net even de flyer bekeken. Maar kan iemand mij aanwijzen waar ik de europese grondwet kan vinden? Nee..? Vreemd.. want die blijkt toch door mijn strot te zijn geduwd.

  Dan staat er nog een mooie tegenstrijdigheid op de flyer.. na de tweede keer in de fout, terugsturen naar eigen land?? Maar wel pleiten voor 1 nationaliteit.. 1 paspoort.. al zie ik hier niet de link met veiligheid.

  En als laatste ik hoop dat alle mensen die de laatste jaren “vergeten” zijn te stemmen, zaterdag thuis blijven!!!!

 5. Dat er iets moet gaan veranderen ben ik het ook helemaal mee eens.

  Maar om eens een makkelijk voorbeeld te nemen. Als je auto niet rijdt, kun je verschillende dingen doen. Of je maakt hem zelf, of je brengt hem naar een monteur. Door ertegenaan te gaan trappen en ondertussen alles te vervloeken gaat hij echt niet rijden en maak je meer kapot dan dat er kapot was.
  Wat ik wil zeggen, zorg dat er mensen zijn die weten hoe de politiek te bedrijven en zorg dat die op de plekken komen te zitten, waar verandering/verbetering gerealiseerd kan worden. Dus stemmen.

  Wanneer de gele hesjes idd een geluid willen laten horen, dat de politiek dient te veranderen, moeten ze zich daarbij houden.
  Wat er nu gebeurd valt onder propaganda en met foutieve informatie en oorzaak/gevolg verhalen die niet kloppen, doen ze precies hetzelfde als de politieke macht die ze nu bekritiseren.. nm. Niet de waarheid vertellen.
  En wat is er makkelijker dan meteen maar te wijzen naar een groep mensen in onze samenleving waar de oorzaak ligt?? Het lijkt wel of we 100 jaar terug in de tijd gaan…

 6. BTW verhoging, Zorgpremie verhoging, Marrakesh besluit, maffe Co2 Energie belasting voor 0,0003%, reden genoeg lijkt mij om de onvrede eens kenbaar te maken,

 7. Idd. Als je het niet eens bent met bepaalde zaken dan moet je dat niet alleen gaan roepen maar moet je ook een of meerdere alternatieven aandragen MET het daarbij horende financiele plaatje.

 8. 1 nationaliteit / 1 paspoort is wel duidelijk. Dubbele nationaliteit zoals bv Turks of Marokkaans is belachelijk. Stel dat Nederland (of Europa) bijvoorbeeld door het gedrag van Erdogan de banden met Turkije verbreekt, zijn het dan Turken of Nederlanders? En is het normaal dat een vreemde natie iemand die in Nederland is geboren (en vaak de derde generatie) kan verplichten ook hun nationaliteit aan te nemen, alleen om er geld aan te verdienen en extra stemmen te kunnen winnen? Volgens mij is dat een volledig verkeerde handelswijze.

 9. Beste Tinus is heel mooi dat je deze statistieken erbij haalt. Dat er meer allochtoonse gedetineerde zijn dan autochtonen dat is een feit. Maar zie jij niet dat er meer autochtonen vast zitten dan bepaalde groepen.

  Bijv:
  – Er zitten 4 keer zoveel autochtonen gedetineerd dan Marokkanen
  -en bijna 7 keer zoveel dan Turken.
  -en 6 keer zoveel dan Arubanen
  En 4 keer zoveel dan surinamers.

  Ik snap niet waarom mensen zoals jij altijd moeten wijzen en de schuld na iemand anders moeten afschuiven. Vanuit achter de computer. Voordat je deze link stuurde had je naar de inhoud moeten kijken maar zo slim ben jij niet. Jij zal inderdaad geen gele hesje dragen zaterdag want jij bent niet meer dan een internetheld. Je meent dingen te kunnen oplossen vanuit achter je computer. Blijf vooral schuilen daar.

 10. even daargelaten dat die “Turken” en “Marokkanen” maar wat blij zijn dat ze in Nederland wonen en niet in wat ze graag hun vaderland noemen nog iets anders. Puur getalsmatig heb je gelijk, maar je noemt er niet bij hoeveel procent van inwoners de autochtone roots, hoeveel procent van inwoners met Turkse roots en hoeveel procent van inwoners met Marokkaanse roots er vast zitten. Dan krijg je een heel ander beeld.

 11. Dit protest zou de opkomst bij de staten verkiezingen wel eens naar 80% kunnen brengen, of zijn het alleen maar schreeuwers die een rood potlood schuwen? Rutte 3 breken kan op 20 Maart opnieuw.

 12. sorry wilkusso

  Sorry dat ik effe Tinus met de neus op de feiten druk. Wat jij zegt klopt ook maar ik wil niet eens die richting op ik wil geen wij jullie discussie creëren. Ik wil hier alleen mee zeggen in elk volk zitten er rotte appels. Maar kom op dat we praten over dubbele nationaliteit en straffen en dan komt er zo een leeghoofd als tinus en die komt met die standaard kansloze zinnen zoals: kijk vanavond maar eens opsporing verzocht.

  Daarom ben ik het met suus eens we moeten stoppen met generaliseren en we moeten het probleem aanpakken bij de bron en niet alleen maar wijzen naar groepen. We moeten alles aanpakken zwart wit geel paars.

Comments are closed.