Gele Hesjes actie naar de Nieuwe Markt

Komende zaterdag, 12 januari, zal in Weert een ‘Gele Hesjes’ demonstratie plaatsvinden. De (start)locatie is echter gewijzigd, zo meldt de organisatie via Facebook.

De afgelopen dagen zijn de initiatiefnemers in gesprek geweest met de gemeente Weert en de politie. Daarbij is besproken wat wel en wat niet mag. De organisatie heeft naar aanleiding van het gesprek besloten een tweetal zaken aan te passen.

Zo is de locatie veranderd. Men had het voornemen om in de Muntpassage te starten en vervolgens in groepjes door de stad te lopen. De Gele Hesjes demonstratie zal nu plaatsvinden op de Nieuwe Markt. Dit in verband met de verbouwing van de Muntpassage en de weekmarkt. Men gaat daarom ook niet meer in groepjes door het centrum lopen.

Invulling van de demonstratie

Voor de ingang van de Hema zal een kraam worden geplaatst waar flyers en gele rozen op liggen om uit te delen. Verder zal een van de deelnemers het publiek toespreken met een megafoon. De organisatie benadrukt dat er geen provocerende of haatdragende zaken omgeroepen zullen worden. Men wil graag netjes en beschaafd duidelijk maken dat men genoeg heeft van het huidige politieke en de democratie terug willen.

Er zullen vijf personen toezicht houden en ook de politie zal een oogje in het ziel houden.