Op zondag 10 februari 2019 wordt door de Weerter stadsgidsen weer een Open Stadswandeling georganiseerd. Het thema van deze open stadswandeling is: Stationskwartier Weert.

Dit keer staat tijdens de wandeling het spoorwegstation Weert en nabije omgeving centraal. De gids vertelt over de geschiedenis van de spoorlijn en natuurlijk komen er ook verhalen over Antje van de Statie aan bod. Naast het verleden krijgt het heden ook volop aandacht. Weert is immers een bruisende stad, die aan haar toekomst werkt.

Nieuwsgierig? Loop dan eens met onze stadsgids mee. De kosten bedragen € 3,– p.p. (kinderen tot 12 jaar gratis). De wandeling duurt ca. 1,5 uur.

Vertrekpunt: om 14.00 uur op de Markt bij de ingang van de Sint Martinuskerk te Weert.

Het is uiteraard ook mogelijk om op een voor jou geschikte datum en tijd een stadswandeling te boeken. Ook een culinaire stadswandeling behoort tot de mogelijkheden. Zie de website www.stadsgidsenweert.nl.

3 REACTIES

  1. Weert is nu geen bruisende stad, mss dat het dat wel ooit nog eens zal worden.
    Als ik jou nu die € 3,= betaal dan kun jij achteraf beter beoordelen of het dat geld waard was i.p.v. vooraf al concluderen dat het weggegooid geld zou zijn.

  2. Bruisend; levendig, wervelend.
    Het stationskwartier komt met haar bijna totale leegstand bij mij ook niet zo bruisend over. Dat is heel heel vroeger wel eens anders geweest. Daarom hebben de stadsgidsen ook zoveel te vertellen vooral over vroeger toen hier nog veel hotels waren, schoen- en modezaken, meubelzaken, witgoed, elektronica, tandarts, cafe, kruidenier, een hema, sportzaken, kortom een bloeiende middenstand. Maar wel vroeger! Vroeger is ingeruild voor bruisende leegstand en eigenlijk heb ik in daar in ieder geval geen stadsgids voor nodig. En Antje, de vlaaienverkoopster, is ook allang dood en bijna vergeten. Misschien had ze toendertijd beter bruistabletten kunnen verkopen voor de was en afwas, het kunstgebit, zweetvoeten en desgewenst ook voor in bad natuurlijk.

  3. Voor mij is Weert wel een bruisende stad, het is maar net hoe je het interpreteert. Na mijn werk kom ik thuis in Weert. Waar ik mijn rust vind, waar ik lekker kan ontspannen in het groen, waar ik gezellig met m’n vrienden een hapje kan eten in de stad, waar ik mijn kinderen goed middelbaar onderwijs krijgen waar ik ‘s avonds ongestoord een bruistablet in m’n bad kan doen. Och ja. Iedereen mag wat vinden, ik vind het prima in Weert.

Comments are closed.