Nederweert – De basisscholen (Bongerd, Budschop, Kerneel, Klimop), de kindercentra (Hummelhoeve, Hoera, ikOOK!) en het Citaverde College organiseren gezamenlijk een wichteroptocht op vrijdag 1 maart.

De kinderen van deze scholen en kindercentra zijn al weken aan het denken en knutselen om maar met de mooiste en/of lolligste creatie voor de dag te komen om zo in de prijzen te kunnen vallen. Papier, kippengaas, behangplaksel of verf, werkelijk alles hebben ze uit de kast of uit de garage gehaald om hun fantasie er op los te kunnen laten. En het belooft een schitterend spektakel te worden.

Puliek

Maar alleen de kinderen kunnen de optocht niet laten slagen. Daar horen dikke rijen publiek bij! Mensen die lachen met de grappen, mensen die klappen voor de pronkstukken, mensen die trots zijn omdat hun kinderen of kleinkinderen meelopen en mensen die gewoon genieten van het plezier van de kinderen. Moeders, vaders, kinderen, opa’s en oma’s, tantes, oompjes en buren kom genieten van het enthousiasme van alle kinderen. En het is de moeite waard!

De route start om 10.41 uur vanaf de Schoolstraat – Brugske – Pastoor van de Steenstraat – Lambertusstraat – Brugstraat – Kerkstraat (tot aan de kerk). De optocht komt dit jaar dus langs Zorgcentrum St. Joseph. Ze zien jullie langs de route op vrijdag 1 maart om 10.41 uur.

Om dit mooie kinderspektakel te laten slagen is de organisatie genoodzaakt de wegen op de optochtroute af te sluiten van 10.30 tot 12.00 uur, voor de veiligheid van de kinderen. Hou daar rekening mee. De tandartsen en huisartsen van Agneshof zijn tijdens de optocht niet bereikbaar met de auto.