Budel – (Foto’s/video) Dinsdagochtend heeft omstreeks 9.55 uur een verkeersongeval plaatsgevonden op de snelweg A2 tussen Weert en Maarheeze.

Op het A2-viaduct dat over de Eindhovenseweg en spoorlijn ligt waren een bestelbus, bestelauto en twee personenauto’s tegen elkaar gebotst. Allen inzittenden kwamen met de schrik vrij. Ze zijn wel door het ambulancepersoneel uit voorzorg gecontroleerd op verwondingen.

Het ongeval gebeurde in de staart van de file die op de A2 richting Eindhoven stond. De file werd te laat opgemerkt door een bestuurder die het viaduct opreed met een flinke botsing als gevolg.

De voertuigen raakten flink beschadigd en moesten worden afgesleept door een berger. Een van de voertuigen had olie verloren. Rijkswaterstaat heeft een reinigingsbedrijf ingeschakeld om de olie van de snelweg af te halen. Het verkeer zal nog even hinder ondervinden van de opruimwerkzaamheden.

Video via Youtube

https://youtu.be/woXow1jx5Ss

4 REACTIES

 1. Wat wil je als je 5 verschillende opritten hebt om de A2 op te gaan hebt in 12 kilometer A2 (oprtit Eindhovenseweg Weert t/m oprit bij Leende).
  Sluiproutes blijven misbruikt worden om een kleine tijdwinst te behalen.

  Gevolg dat er op 5 verschillende punten extra verkeer de A2 op komt en omdat niemand elkaar meer dan 5 meter ruimte gunt er dagelijks overal auto’s op elkaar klappen.

 2. De veroorzaker had de file te laat opgemerkt. Met andere woorden: hij had niet door dat er een file stond Het was dus geen filemijder cq. sluiproutegebruiker die dit ongeval veroorzaakte.

  Overigens ben ik het helemaal met je eens dat het bloedirritant is dat niemand elkaar meer dan 5 meter ruimte gunt.

 3. Wie zegt dat de file die in één keer was verschenen niet veroorzaakt was door al het sluipverkeer welke dagelijks via de diverse opritten de A2 op rijdt??
  Dit is dagelijkse kost op de A2 in de ochtendspits…

 4. No worries, ik ben het met je eens. Ik heb ook last van de ochtendspits op de A2.

  Ik zeg niet dat deze file niet werd veroorzaakt door sluipverkeer. Ik zeg dat in het bericht staat dat de file te laat werd opgemerkt door de veroorzaker van het ongeval. De veroorzaker werd dus verrast door de file. Hij of zij was dus zelf geen filesluiper want dan had hij wel geweten dat er een file was.

Comments are closed.