Foto: Carla en Irene (2 van de 3 oprichters)

Nederweert – Na al ruim 230 inwoners in Weert te hebben geholpen sinds de start in januari 2017 is Stichting Vrijwillige Administratieve Ondersteuning Weert e.o. (VAO) per 1 januari 2019 ook in Nederweert met hun dienstverlening gestart. Inwoners van deze gemeente kunnen nu ook gratis terecht bij VAO voor hulp aan huis bij hun administratie. Het college van Nederweert heeft hiervoor een subsidie toegekend.

Hulp bij administratie

De 40 vrijwilligers van VAO helpen inwoners van Weert en Nederweert met het op orde brengen, verwerken en bijhouden van hun administratie. Zo krijgen zij meer inzicht en grip op hun inkomsten en uitgaven, waardoor schulden voorkomen kunnen worden. Ook als er al schulden zijn, kunnen vrijwilligers extra ondersteuning bieden bij het opstarten van een schuldhulpverleningstraject, maar ook tijdens of na dit traject staan zij klaar. Meld je aan voor hulp of meer informatie: [email protected]

Op zoek naar vrijwilligers

Heb je enig cijfermatig inzicht en wil je mensen ondersteunen met hun administratie? Misschien is dit dankbare vrijwilligerswerk dan iets voor jou. Er wordt nog gezocht naar vrijwilligers en coördinatoren voor beide gemeentes. Alle vrijwilligers krijgen een professionele opleiding, tekenen een contract met geheimhoudingsplicht, worden voorzien van een Verklaring Omtrent Gedrag en komen terecht in een enthousiast team. Neem vrijblijvend contact op met VAO via [email protected] , kijk op de website www.vaoweert.nl, bel 06-22787418 of bezoek ons inloopspreekuur:

Bezoekadres:
Cwartier, kamer 319
Beekstraat 54
6001 GJ Weert

Di: 10.00 – 12.00 uur
Woe: 11.00 – 14.00 uur
Vrij: 10.00 – 12.00 uur