De Dorpsraad Laar baalt van de afvalberg die naast de containers ligt op de hoek Aldenheerd / Laarderweg.

Dit weekend is er het nodige afval gedumpt bij het containerparkje. Naast het kleine restafval ligt er ook een matras. De dorpsraad geeft via Facebook aan dat er in geheel Laarveld geen locatie is voorzien voor een containerpark. Al het afval van de nieuwbouwwijk Laarveld wordt nu naar de containerlocaties op Boshoven, Laar en Molenakker gebracht. Dat terwijl de capaciteit daar al onvoldoende is, aldus de dorpsraad via Facebook.

De dorpsraad Laar is bezig om een extra container voor kunststof / metaal geplaatst te krijgen op deze locatie. Dit zal dan wel voorlopig een bovengrondse container zijn omdat andere containerparken in Weert een grotere prioriteit hebben.

Laar wil graag het mooiste dorp van Weert blijven en vraagt haar bewoners om zaken zoals het matras niet bij de containers te dumpen, maar naar de milieustraat te brengen.

17 REACTIES

 1. Nee ik vind dat niet begrijpelijk, als iemand rotzooi heeft ruimt hij/zij het ook op, je mag per jaar 6m³ afval naar de milieustraat brengen zonder direct te moeten betalen daarna is 20€ p/m³.
  Als mensen niet zelf de mogelijkheid hebben om afval weg te brengen dan kun je ook samenwerken met je buren of familie, maar schijnbaar is dat voor veel mensen teveel werk, het is een grote schande van bewoners van deze wijken als ook de gemeente die dit veroorzaken.

 2. Als we toch bezig zijn, het is 6m³ met daarna de mogelijkheid om voor 20€ per kuub. Je mag per bezoek 1m³ brengen als je meer brengt dan kost dat meer “knippen”

 3. Een gratis toegankelijke milieustraat kan ook al helpen tegen deze dumpingen. Het bijhouden van het pasjessysteem kost wss méér dan er aan inkomsten binnenkomen.

 4. Ik weet het niet helemaal zeker maar volgens mij is dat er ooit geweest, maar toen ging veel van de gemeentelijke reiniging naar van gansewinkel en was het klaar.

 5. die afvaldumpers zijn meestal ook de mensen die de gemeente of rutte de schuld van geven. als woensdag de bonduelle spinazie niet op voorraad is bij de jan linders is dat de schuld van de gemeente of rutte. dus waarom moeten zij dan hun afval naar de mileustraat brengen als de gemeente ook geen supermarktvoorraad op orde kan brengen. …. echt er zijn van die mensen ongelofelijk

 6. die afvaldumpers zijn meestal ook de mensen die de gemeente of rutte de schuld van geven. als woensdag de bonduelle spinazie niet op voorraad is bij de jan linders is dat de schuld van de gemeente of rutte. dus waarom moeten zij dan hun afval naar de mileustraat brengen als de gemeente ook geen supermarktvoorraad op orde kan brengen. …. echt er zijn van die mensen ongelofelijk

 7. Helemaal eens, maar niet iedereen heeft een geschikte auto of een auto.
  Het is een stad waardig om grof huisvuil op afspraak te laten ophalen weliswaar tegen vergoeding.
  Dat heeft bijna elke stad alleen Weert niet. Ik zelf moet zoals ik het hoor van de verhuurder net zoals velen een busje huren om van mijn grof huisvuil af te komen mag weliswaar 6m³ gratis brengen althans daar heb ik via de afvalstoffen heffing al voor betaald maar het busje huren kost me elke keer bijna €50. ik begrijp daarom heel goed dat niet iedereen zijn grof vuil naar de milieustraat brengt. Heb ik aan het einde van december nog knippen die ik betaald heb over, dan ben ik ze op 1 januari kwijt en begin ik opnieuw met 6 knippen.

 8. Kijk maar eens aan de serviliusstraat daar liggen 4 ondergrondse containers en nog is het iedere week een gore bende, matrassen, zitbanken, stoelen etc.
  Waarom dit grof afval daar staat en niet naar de milieustraat word gebracht?
  Misschien moet de gemeente die boa’s het werk eens laten doen waar ze voor betaald worden.

 9. IDD iets dat je niet moet doen. Maar aan de andere kant ook begrijpelijk. Je betaalt aardig wat aan afvalheffing bij de gemeentelijke belastingen. Ga je 3 keer per jaar naar de milieustraat dan is je “rittenkaart” vol en moet je extra betalen. Laat dan bv eens per maand een vrachtwagen rond rijden voor groter afval dat niet in de huisvuilcontainer past. Het lijkt mij niet al te duur als je die laat bemannen door mensen die van de gemeente een uitkering krijgen (of bv mensen met een taakstraf). Overigens is dit toch nog beter dan dumpen in het bos.

 10. Tja…er zijn in Weert een aantal aso,s die geen zin hebben om hun eigen rommel op te ruimen. Zo zijn er niet alleen op het gebied van rommel dumpen aso,s, maar op meerdere vlakken duiken aso,s op. Bij bijna alle ondergrondse containers zie je troep staan die daar niet hoort. Ze komen vaak van een andere wijk hun rommel dumpen.
  Je zou die lui eigenlijk in elkaar willen slaan…mijn handen jeuken….maar helaas kan dat niet….zegt ook Rutten.
  Weert is totaal geen Handhaaf-City…!!
  Bij de containers is nog nooit gehandhaafd…!!
  Fietsen bij station staan er nog steeds..!!
  Op de promenade fietsen gebeurd elke dag door honderden fietsers…!!
  Tegengesteld op voetpaden fietsen van beide kanten van de Stadsbrug..!!
  Overal te hard rijden in 30 km zones…!!
  En zo zijn er nog vele ergernissen waar totaal geen handhaving is……behalve foutparkeren…want dat brengt geld in het laadje!!

 11. Hoeveel keer dan ook, een paar keer met tuinafval en hij is leeg. Daarnaast zijn er ook mensen die niet beschikken over een auto of een auto met voldoende laadruimte om een matras weg te stouwen en/of een aanhangwagen. En met zo’n matras achter op de fiets naar de milieustraat zie ik ook niet zitten.

 12. Ik ben het met je eens dat niet iedereen beschikt over een vervoermiddel waar men mee naar de milieustraat kan, ook eens dat er in weert tegen een kleine vergoeding grofvuil opgehaald moet worden.
  Wat ik niet begrijp dat er asociale mensen zijn die hun grofvuil aan de straat zetten, die huishoudelijk afval naast de container zet, ik vind dat schande er zijn legio mogelijkheden om rotzooi op te ruimen, familie, vrienden, buren.
  Ikzelf gooi nog geen snoeppariertje op straat, en als mijn duobak vol is bewaar ik rotzooi voor de volgende ronde.

 13. Generiek probleem bij al die afval en glascontainers.
  Hang er maar een camera op. Kan best, in het centrum ‘mag’ het ook.

  Of anders:
  -afschermen: zorg dat er geen plaats is voor zooi
  -zichtbare plaatsen
  -opzichtige sticker met de boete. Zoals je dit bijv. in Maastricht ziet.
  -Containers weghalen ….

  Misschien zijn er andere gemeentes die ‘de’ oplossing hebben gevonden.

Comments are closed.