Dorpsraad Laar baalt van afvalberg

De Dorpsraad Laar baalt van de afvalberg die naast de containers ligt op de hoek Aldenheerd / Laarderweg.

Dit weekend is er het nodige afval gedumpt bij het containerparkje. Naast het kleine restafval ligt er ook een matras. De dorpsraad geeft via Facebook aan dat er in geheel Laarveld geen locatie is voorzien voor een containerpark. Al het afval van de nieuwbouwwijk Laarveld wordt nu naar de containerlocaties op Boshoven, Laar en Molenakker gebracht. Dat terwijl de capaciteit daar al onvoldoende is, aldus de dorpsraad via Facebook.

De dorpsraad Laar is bezig om een extra container voor kunststof / metaal geplaatst te krijgen op deze locatie. Dit zal dan wel voorlopig een bovengrondse container zijn omdat andere containerparken in Weert een grotere prioriteit hebben.

Laar wil graag het mooiste dorp van Weert blijven en vraagt haar bewoners om zaken zoals het matras niet bij de containers te dumpen, maar naar de milieustraat te brengen.