Veel kinderen vinden het bijenleven erg boeiend en willen daar graag meer van weten. Imkervereniging St.-Ambrosius heeft daarom een cursus voor kinderen samengesteld die aan deze cursus heel veel plezier kunnen beleven.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten en wordt gegeven op 31 maart, 19 mei, 16 juni van 10.00-12.30 uur en 21 juli van 13.00-17.00 uur. De lessen bestaan voor een klein deel uit theorie en voor een groot deel uit praktijk. Je leert veel over bijen, hun leven, hun producten, planten en bloemen door waar te nemen en te doen. Je gaat o.a. zelf raten met bijen uit de kast halen en de koningin zoeken. Aan het eind ben je (nog) geen imker, maar je krijgt wel een officieel NBV-certificaat.

Kijk voor meer informatie en hoe je aan te melden op de website http://www.imkersweert.nl/cursussen.html. Wil je wat meer informatie dan kun je een mailtje sturen naar [email protected]; of bellen met Hein Kohlmann, tel. 06 83 33 70 40 of Jac Gillissen 0495-521230. De kosten voor deze cursus bedraagt € 25.00

De cursus wordt gegeven door ervaren, enthousiaste imkers bij Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man Geurtsvenweg 4 in Weert.