Wieërt Alaaif gaat niet door

Het evenement Wieërt Alaaif, dat dit jaar haar 5-jarig jubileum zou vieren, gaat niet door. Stichting Behoud van Beleving die het evenement tijdens de vastelaovendj organiseert meldt vandaag dat ze geen vergunning krijgen voor het evenement op 2 en 3 maart.

De organisatie is ten einde raad: “Alle evenementen zijn te goeder trouw voor en door Weerternaren georganiseerd. Het organiseren van een evenement in Weert valt niet mee, hierover waren we vanuit stichting Behoud van Beleving ook al in gesprek gegaan met de politieke partijen om te kijken of er bijvoorbeeld een evenementenloket te realiseren is voor ondersteuning bij het aanvragen van vergunningen.”

De organisatie had graag in gesprek willen gaan met de gemeente om te kijken hoe, in welke vorm dan ook, Wieërt Alaaif 2019 toch door zou kunnen gaan. De organisatie laat weten dat de burgemeester diverse verzoeken via verschillende wegen heeft afgewezen. De burgemeester wil eerst de resultaten van het integriteitsonderzoek afwachten. Het gevolg is dat het 5-jarige jubileum van Wieërt Alaaif hierdoor niet kan plaatsvinden. Om de financiële schade te beperken voor de bestuurders van de stichting wordt er gekeken om in ieder geval de artiesten onder te brengen bij andere evenementen.

Ook einde Bantopa Party en Weert Swingt

De organisatie geeft aan zwaar teleurgesteld te zijn in de gemeente Weert en het optreden van de burgemeester. Het directe gevolg is dat door de financiële schade die de stichting hierdoor oploopt de evenementen Wieërt Alaaif, Bantopa en Weert Swingt, waarbij de organisatie jaarlijks met vele vrijwilligers alle vrije tijd en energie in hebben gestoken, ophouden te bestaan.