(Foto’s) De brandweer is zondagavond omstreeks 19.00 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Ophovenstraat in Weert.

In een woning was kortsluiting ontstaan in de meterkast. De bewoners vreesden dat het verder zou ontwikkelen tot een woningbrand en waarschuwden de brandweer. Gelukkig bleef de brand verder uit.

De brandweer en politie controleerden de meterkast. De brandslang was uitgerold, maar kon weer snel terug de tankautospuit in. Een monteur zal moeten worden ingeschakeld om het probleem te verhelpen. De bewoners zullen het even zonder elektriciteit moeten doen.

1 REACTIE

  1. Kortsluiting, het meest misbruikte woord. Bij kortsluiting in een huis installatie zal de stop springen of de groep automaat uit springen waardoor alle spanning van het circuit is. Brand ontstaat daardoor niet.
    Slechte schroef of klem of las verbindingen zorgen bij belasting voor verhitting van deze verbindingen waardoor deze nog slechter verbinden en nog heter worden en daardoor in brand kunnen vliegen en dat gebeurd helaas regelmatig, dat daardoor brand en kortsluiting gaat ontstaan is logisch maar het begon niet door kortsluiting.

Comments are closed.