Jongeren in gesprek met bedrijven

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 1 min. leestijd

(Foto’s/video) Jongeren gingen dinsdagmiddag met bedrijven in gesprek tijdens ‘Weert On Stage’. Ruim 200 leerlingen van het middelbaar onderwijs in de regio Cranendonck, Nederweert en Weert bezochten het beroepenfeest in het Franciscus Huis aan de Biest.

Het bedrijfsleven ging in gesprek met deze leerlingen om ze warm te maken voor hun vak en te investeren in de toekomst. Zowel de bouwvakker als de notaris waren aanwezig want het gaat erom dat de leerlingen verliefd worden op een vak wat ze leuk vinden. Dit deden ze door in gesprek te gaan met een professional en het zelf te ervaren.

Na zo’n gesprek ziet men vaak sterretjes in ogen van leerlingen omdat ze graag bij dat bedrijf op de Doe Dag terug willen komen om een keer achter de schermen te ervaren wat het precies inhoudt om dat vak uit te oefenen. Ook docenten gingen in gesprek met de beroepsbeoefenaars om zo nog meer het onderwijs te verbinden met het lokale bedrijfsleven.

Video via Youtube

https://youtu.be/T6v0Vf9RDBM

[nggallery id=’7555′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie